Gorenjska
8191 ogledov

Vojaška policija preiskuje vandalizem

vandalizem, Kranj, poškodovan avto
1/2
Bralec Poškodovano vozilo bralca.
"Območje vojašnice je varovano, tudi s kamerami, a v kranjski vojašnici temu ni tako. Je samo blef," trdi bralec, ki se je obrnil na naše uredništvo zaradi vandalizma na parkirišču v Vojašnici Petra Petriča Kranj.

Bralec, njegovo ime hranimo v uredništvu, je povedal, da je kot civilna oseba zaposlen v Vojašnici Petra Petriča Kranj. Februarju mu je nekdo na urejenem parkirišču v vojašnici na Bleiweisovi cesti z ostrim predmetom kar trikrat poškodoval avto suzuki vitara letnik 2020.

O vandalizmu, za katerega sumi svojega sodelavca, s katerim sta sprta, je obvestil svojega šefa, poveljnika majorja Bojana Zgonca, dejanje je prijavil policiji, a se doslej ni zgodilo še nič. "Policisti so samo formalno popisali," je dejal sogovornik.
Kot pravi, se mu zdi nedopustno, da parkirišče, ki je v sklopu vojašnice, sploh nima nadzornih kamer, tako da bo brez videoposnetkov zelo težko dokazati, kdo se je znesel nad njegovim avtom. Za popravilo pa je pri ličarju odštel približno 500 evrov.

vandalizem, Kranj, poškodovan avto | Avtor: Bralec Bralec

Z vprašanji, kako je z odkrivanjem kaznivega dejanja nepridiprava, ki se je znesel nad suzukijem na vojaškem parkirišču, smo se najprej obrnili na Policijsko upravo Kranj in nato še na Ministrstvo za obrambo.

Roland Brajič, pristojen za odnose z javnostjo na PU Kranj, je razložil, da nam na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne fizične osebe, ne more odgovoriti zaradi varstva osebnih podatkov.

"Na splošno pa pojasnjujemo, da v kolikor oškodovanec ali žrtev kaznivega dejanja na policiji prijavi sum storitve kaznivega dejanja, policisti prijavo sprejmejo in izvedejo vsa procesna dejanja za izsleditev storilca v skladu z zakonodajo. O vseh ugotovitvah obveščajo pristojno državno tožilstvo. Če so se dejanja zgodila na takih območjih, ki so v krajevni pristojnosti drugih organov, policija zadevo odstopi v reševanje krajevno pristojnemu organu.
Pojasnjujemo tudi, da ima vsak oškodovanec ali žrtev kaznivega dejanja pravico vpogleda v spis in pridobiti informacije o poteku, fazi in zaključku predkazenskega postopka za kaznivo dejanje, v katerem ste bili oškodovani."
Povezava:
https://www.policija.si/apps/obvescanje_oskodovancev/form.php

"Varovanje je skladno s predpisi"

Iz službe za strateško komuniciranje na ministrstvu za obrambo so nam na vprašanje, ali drži, da so zadevo kranjski policisti predali naprej vojaški policiji, to danes potrdili. "Drži, vojaška policija je zadevo prejela in v zvezi s tem že preverja dejstva in okoliščine dogodka."

Na prošnjo za komentar, kako v Slovenski vojski gledajo na to, da na varovanem območju vojašnice, kjer parkirajo civilisti, zaposleni v vojašnici, sploh ni nadzornih kamer, so z ministrstva kratko zapisali, da se "varovanje vojašnice izvaja skladno s predpisi."

 

Komentarjev 1
  • Grof 10:21 02.april 2023.

    Normalno, sodelavec, taki smo Slovenci, pa še Golob nas nateguje, ….