Gorenjska
2595 ogledov

Vozil preblizu desnega roba

Reševalno vozilo, rešilec, nujna vožnja, Škofja Loka M. Ha. Reševalno vozilo na nujni vožnji v Škofji Loki, fotografija je simbolična.
Na Gorenjskem je bila včeraj ena prometna nesreča s telesnimi poškodbami, in sicer v Škofji Loki.

Kot navajajo v pregledu dogodkov s Policijske uprave Kranj, je 37-letni voznik e-skiroja okoli 13.30 zaradi zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča trčil v robnik, padel in se telesno poškodoval. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Škofjeloški policisti zoper voznika vodijo prekrškovni postopek.

Napovedujejo gnečo na avtocesti

Na gorenjski avtocesti bo, predvidevajo s Policijske uprave Kranj, danes, 19. maja, povečan promet z občasnimi zastoji iz Avstrije skozi karavanški predor proti notranjosti države. Podobne razmere bodo v ponedeljek, 22. maja, v obratni smeri, iz notranjosti države proti predoru Karavanke in naprej proti Avstriji.

Policija vsem udeležencem svetuje, naj zagotavljajo primerno varnostno razdaljo med vozili, vozijo strpno in previdno, še zlasti na odsekih, kjer potekajo gradbena dela. Zaradi zastojev in stoječe kolone je nevarnost naleta, opozarjajo policisti in svarijo pred zapuščanjem vozil v koloni in hoji po avtocesti. Vozniki naj ustvarijo reševalni pas, hitrost vožnje prilagodijo trenutnim razmeram prometa, upoštevajo navodila in obvestila policistov, redarjev in cestninskih nadzornikov ter spremljajo ažurne informacije na https://www.promet.si/sl.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.