Gorenjska
2792 ogledov

Voznik odkonil strokovni pregled, potnik pa z drogo

Policija uniforma policist Saša Despot
Gorenjski policisti so včeraj zasegli štiri vozila, ker vozniki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Ugotovili pa so tudi druge kršitve.

En osebni avto so policisti zasegli v Kranju, kjer je bil voznik, ne le da ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, tudi pod vplivom alkohola. Ker sta bila brez veljavne vozniške, sta brez motornega kolesa in štirikolesnika ostala še dva voznika, ki so ju ustavili v Kranju oziroma Cerkljah.
Najhujši oziroma izstopajoč včerajšnji "primer" pa je z Jesenic. Policisti so zasegli osebni avto vozniku, ker je bil avto neregistriran s ponarejeno registrsko tablico. Omenjeni voznik je tudi odklonil strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Za povrh je bil v istem avtu še potnik z manjšo količino prepovedane droge. Drogo so zasegli. Proti obema policisti zdaj vodijo postopke.

Množično tehtali tovorna vozila

Kranjski in škofjeloški policisti so sicer včeraj med drugim poostreno nadzirali tovorna vozila. Kontrolirali so jih 30 in izvedli 16 tehtanj. Ugotovili so 12 kršitev prometnih pravil zaradi nepravilno pritrjenega tovora, prekoračitve teže, neuporabe tahografa, luči in varnostnega pasu. Z nadzori bodo policisti, kot so napovedali danes s Policijske uprave Kranj, še nadaljevali.

Med vožnjo s skirojem ji je postalo slabo

Včeraj  je v Kranju padla uporabnica skiroja. Kot so danes navedli policisti, ji je med vožnjo postalo slabo, potem ko so jo predhodno popikale ose.

Reševali tri tuje planince

Vojaški helikopter pa je včeraj trikrat posredoval skupaj z ekipo za reševanje v gorah. V dveh reševanjih pod Kočo na doliču in na Voglu so pomagali dvema tujima planincema, ki sta si poškodovala nogi, na Kredarici pa so posredovali zaradi bolezni še pri enem tujem planincu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.