Gorenjska
23918 ogledov

Voznik s priklopnikom zaspal za volanom

gorenjska avtocesta, nesreča, tovornjak trčil v odbojno ograjo
Kar dobrih pet ur so danes odstranjevali posledice nesreče na gorenjski avtocesti, in sicer na odseku Kranj zahod v smeri Ljubljane. Nastal je daljši zastoj ne le na avtocesti, ampak tudi na vzporedni regionalni cesti Naklo-Kranj.

Nesreča, v kateri je bil samoudeležen tujec, voznik tovornega vozila s priklopnikom, se je zgodila ob 10. uri. Med vožnjo je zaspal in po trčenju obstal zagozden v odbojni ograji. V nesreči se je voznik lažje poškodoval, so sporočili s Policijske uprave Kranj in še dodali, da je voznik, državljan Bosne in Hercegovine, zaradi nesreče v prekrškovnem postopku.

Izteklo je 300 litrov goriva

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje pa so v zvezi z omenjeno nesrečo na avtocesti navedli,  da je tovorno vozilo trčilo v odbojno ograjo, zdrsnilo s ceste in se ustavilo na brežini. Iz poškodovanega rezervoarja je iztekalo gorivo. Poklicni gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, prečrpali preostalo gorivo iz rezervoarja in odklopili akumulatorje. Nudili so pomoč drugim službam pri dvigu vozila nazaj na cestišče. O sanaciji zemljine so obvestili pristojne službe. Izteklo je okoli 300 litrov nafte na dolžini 10 metrov. Poškodovanega voznika so oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči Kranj.

Komentarjev 5
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 21:34 04.junij 2022.

    5 ur za odstranitev ???? To zmore le DARS.

  • ico8 18:13 04.junij 2022.

    Zakaj ne poveste po resnici, da se je hotel ubiti, ko je slisal, da bo koncal v golobji kletki!