Gorenjska
242 ogledov

Voznik tovornjaka močno napihal

vožnja pod vplivom alkohola PU Kranj Žalostno fotografijo so posneli škofjeloški policisti 13.maja 2023. Gre za več kot tri promile!
Policisti spet poročajo o nesrečah v gorah, gorenjski policisti pa so izvedli tudi poostren nadzor nad tovornimi vozili in prekoračitvami hitrosti.

Z Male Osojnice je pri sestopu padla planinka.  Pri tem se je poškodovala. Prvo pomoč ji je nudila ekipa nujne medicinske pomoči z Bleda. Po oskrbi so jo odpustili v domačo oskrbo. Na plezališču na Bledu je padel odkrušen kamen.  Ta je padel na plezalca in ga poškodoval. V zdravstveno ustanovo ga je odpeljala soplezalka. Tuja krivda je izključena. Planinec pa je bil na Doliču izčrpan. Na kraj so odšli pripadniki GRS Bohinj, ki so mu nudili pomoč in ga prenesli do koče.

 

Alkohol ne sodi v vozilo

Gorenjski policisti so 18. julija 2023 med 7.30 in 12.30 uro izvedli poostren nadzor nad tovornimi vozili in prekoračitvami hitrosti. V nadzoru so ustavili 43 vozil. Ugotovili so 13 kršitev prometnih pravil, za katere so izdali 9 plačilnih nalogov, izrekli eno opozorilo, napisali bodo en obdolžilni predlog ter začeli dva prekrškovna postopka za pravne osebe. Opravili so tudi 42 preizkusov alkoholiziranosti, od katerih najbolj izstopa rezultat voznika tovornega vozila, ki je napihal 1,63 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Voznika so policisti pridržali in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Fotografija je simbolična.    

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.