Gorenjska
2045 ogledov

Vprašanja otrok za slovensko vlado

Otroški parlament škofjeloških osnovnih šol FB
Že 31. občinski parlament škofjeloških osnovnih šol je letos zaradi epidemije covid prvič potekal na daljavo. Tema pa je bila ista kakor lani: moja poklicna prihodnost. In še, kako je epidemija spremenila šolanje ter kolikšen vpliv ima na obstoj in izbiro poklicev.

Škofjeloški župan Tine Radinja, ki je na seji otroškega parlamenta sodeloval z uvodnim nagovorom, je danes na svoji javni facebook strani objavil fotografijo s kritičnimi in zaskrbljenimi vprašanji, ki jih bodo šolarji poslali slovenski vladi.

Kdaj boste omogočili varno in spodbudno učno okolje za VSE učence- tiste, ki si želijo mask v učilnicah in tiste, ki želijo med poukom svobodno dihati brez mask?

Zakaj so prej odprte trgovine kot šole?

Zakaj smo tudi otroci kljub vsem ukrepom primorani nositi maske?

Kako to, da je odprta cerkev, šole pa ne?

Ali vas nič ne skrbi za mentalno zdravje učencev in kako vaši ukrepi vplivajo nanje?
Zakaj smo po nadaljevanju šole v živo z maskami prisiljeni ponovno iti na daljavo?

Zakaj je Janša še na vladi? Kdaj bodo začeli biti pošteni in pravični? Zakaj skrbijo samo zase? Zakaj so NPZ-ji še kr napovedani?

Zakaj moramo tudi zunaj nositi maske?

Nismo imeli enakih pogojev, torej zakaj vztrajanje pri NPZ?

Kako bo potekal pouk v prihodnosti? Ali bomo še na daljavo? Kako bodo poskrbeli za naše zdravje in socialne odnose?

Zakaj se vlada ni odločila, da bi ob povečanju števila okuženih s covidom za nekaj časa popolnoma zaprla vso državo, ne pa da smo delno zaprti že eno leto? 

Komentarjev 6
 • pravičnik77 05:20 04.april 2021.

  in ta vprašanja si zrastla v glavah osnovnošolskih otrok? pa ja de. imam dva osnovnošolca, tako da iz prve roke vem kaj ju trenutno najbolj zanima in to ziher ni politika.

 • 2e2bc3a60cd4c4127e8b9a32577e5e5fa6196e22 23:02 03.april 2021.

  Vprašanja osnovnošolcev vladi...,"Oš Ivana Groharja : Zakaj je Janša še na vladi,kdaj bojo začeli biti pošteni..." .Mislim,od kdaj pa osnovnošolce zanima politika??? Se je folku, staršem,učiteljem,ravnateljem... čisto odpeljalo?

 • Avatar drecos
  drecos 20:06 03.april 2021.

  tuki se vidi pamet otrok in gnoj v mozganih buteljnov na vladi sramota