Gorenjska
1094 ogledov

Vrača se Kranfest

Primož Pičulin
Kranjske ulice bo ta konec tedna spet oživel Kranfest.

Na vrhuncu poletja, od danes do sobote, bo ulice Kranja spet zavzel Kranfest. Festival je mozaik številnih dogajanj, ki ponuja glasbene ter športne dogodke, gledališke predstave in animacijski program na vsakem koraku za obiskovalce vseh generacij. Nocojšnji prvi dogodek, ki bo ob 20h na grajskem dvorišču Khislstein, je že razprodan. Nastopila bosta Gušti in Tomi M. Summer Breeze Triu pa lahko ob isti uri prisluhnete na Maistrovem trgu.

Najbolj pestra bosta petek in sobota. Petkovo popoldne bo tako minilo v znamenju tradicionelnega Kr' petek je na Glavnem trgu. Večerni program bodo pred Prešernovim gledališčem od 20h dalje popestrili Vili van style,  pop up in modna revija ter Challe Salle in Nipke. Glavni trg bo v znamenju predstav. Prihajata Gledališče Ane Monro in Čupakabra. Duo patetico bosta prepevala na Maistrovem trgu, Karin Sever in Emil Spanyi pa na Pungertu. V Letno gledališče Khislstein prihaja Ansambel Saša Avsenika, prijetno poletno noč pa lahko preživite tudi v Stari pošti in Klubaru.

Sobotno dopoldne bo v znamenju odlične hrane. Prihaja namreč Karavana okusov. Večerni program se začenja z otroškim dogajanjem in koncertom Romane Krajnčan pred Prešernovim gledališčem. Tam se bo program nadaljeval ob 21h s stand up večeomr z imitatorjema Tilnom Artačem in Juretom Mastnakom ter gostom Klemenom Bračkom. Gledališče Ane Monro in Čupakabra bosta tokrat zasedla Maistrov trg, Blaž Mencinger band pa bo zavzel Pungert. V Letnem gledališču KLhislstein bo večer minil v dalmatinskih ritmih. Nastopila bo klapa Kampanel. Tudi sobotni večer pa bo bester tudi v Stari pošti in Klubaru.

Za vse dogodke, razen za tržnici na Glavnem trgu, je potrebno izpolnjevati enega od PCT pogojev. Organizatorji bodo poskrbeli za njihovo preverjanje. Sicer pa je večina dogodkov, razen tistih v Letnem gledališču Khislstein, brezplačnih.

Komentarjev 1
  • Daniel_Johnson 14:57 29.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦