Gorenjska
1207 ogledov

Vrača se Živ Žav

V Kranju bo danes že 17. festival ŽIV ŽAV s pisanim programom, namenjenim najmlajšim.

Na Pungertu, kjer dogodek tradicionalno poteka, se bo povezalo več kranjskih umetnikov in drugih ponudnikov otroških vsebin z namenom, da ustvarijo nepozaben kulturno-umetniški program. Že od 10. ure dalje se bodo obiskovalci lahko udeležili delavnic, lutkovnih predstav in drugega odrskega dogajanja ter se seznanili s programi za otroke, ki jih bodo predstavljala različna društva in zavodi. Program se bo nadaljeval tudi v popoldanskem času in se v večernih urah zaključil s koncertom ter projekcijo animiranega filma na prostem. V sklopu prireditve bo v času kosila poskrbljeno tudi za lačne in sladkosnede.

Ob 10.00 bo festival odprla Pika Nogavička. Ob 11.00 sledijo drobtinice KD Qulenium s sklopom plesnih miniatur. Za plesom bo čas za glasbo. Zaigrali bodo Mali godalčki in Cici-brass iz Glasbene šole Kranj. Ob 12.30 bodo odprli fotografsko razstavo ŽIV ŽAV 1981-1990 z Andrejem Šifrerjem, dopoldanski program pa bo zaokrožil plesni nastop otroške folklorne skupine. Popoldan ob 16.00 se bo program nadaljeval z lutkovno predstavo Lutkovnega gledališča Nebo Take ljudske. Ob  17.00 sledi klovnovska predstava Teatra Cizamo Sirkec, sirkec. Ob 18.00 bosta na interaktivnem koncertu glasbo sveta predstavila Jan in Boštjan, dan pa se bo sklenil ob 19.00 s projekcijo animiranega filma Loti in izgubljeni zmaj.

Dopoldanski program bodo spremljale številne delavnice in predstavitve, ki bodo obogatile tudi popoldanski program.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.