Gorenjska
205 ogledov

Vrata zapira tudi dežurna lekarna

Gorenjske lekarne
Število okuženih s koronavirusom v slovenskem prostoru še naprej strmo narašča. Na Mestni občini Kranj ob tem znova opozarjajo občanke in občane na nujno upoštevanje zaščitnih ukrepov. Zaradi epidemije se začasno zapirajo kulturne ustanove, Gorenjske lekarne pa ukinjajo nočno dežurno službo.

Kot smo že poročali, od tega tedna ne morete več obiskati razstavišč Gorenjskega muzeja Kranj. Prav tako je svoja vrata zaprla tudi Mestna knjižnica Kranj. Vračilo gradiva je še vedno možno, izposoja pa le po pošti. Zamudnine v času zaprtja ne bodo zaračunavali.  Iz Gorenjskih lekarn pa so sporočili, da je zaradi epidemije z današnjim dnem ukinjena nočna dežurna služba v Lekarni Kranj. Nujna zdravila je mogoče prevzeti v Lekarni Kranj na Bleiweisovi cesti 8 vsak dan od 6. do 21. ure. Dnevna dežurna služba je organizirana ob nedeljah in praznikih od 6. do 21. ure. Zaradi praznikov ob koncu tedna bo ta vikend zaprta tudi mestna tržnica. Po običajnem urniku pa bo odprta v petek, 30. oktobra. Na kranjski občini občanke in občane pozivajo k uporabi mask in upoštevanju varnostne razdalje, tudi ko se odpravijo po nakupih na prostem.

Lažna sporočila o testiranjih

Da bi zamejili širjenje okužb z novim koronavirusom, so na spletni strani Mestne občine Kranj pripravili zbir informacij, kako ravnati, če smo bili v stiku z okuženo osebo, kdaj je potrebna karantena in kako lajšati simptome, ko bolezen že nastopi. Na kranjski občini ob tem opozarjajo še na lažna sporočila, ki krožijo po spletu in v katerih se zlorablja ime Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede obveščanja o opravljenem testu na covid-19. Gre za sms sporočilo, ki prejemnika poziva k povratnemu odgovoru. Na NIJZ opozarjajo, da gre za prevaro, zato vsem prejemnikom priporočajo, da sporočilo nemudoma izbrišejo. Po odvzetem brisu za covid-19 namreč testirane osebe ne obvešča NIJZ, temveč osebni zdravniki oziroma pristojni na covid točki, na kateri so testiranemu odvzeli bris.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.