Gorenjska
277 ogledov

Vrhunski večeri v Galeriji Prešernovih nagrajencev

Galerija Prešernovih nagrajencev Kranj arhiv Galerije Prešernovih nagrajencev Kranj Razstava Glas umetnikov v Galeriji Prešernovih nagrajencev Kranj.
Še do sobote, 11. septembra, bo na Glavnem trgu v Galeriji Prešernovih nagrajencev Kranj odprta razstava Glas umetnikov/Umetniki, akademiki, Prešernovi nagrajenci, ki se predstavljajo s svojimi deli. K razstavi bodo prihodnje tri četrtke pripravili spremljajoče dogodke, tri vrhunske umetniške večere.

Slovenska akademija znanosti in umetnosti ima zdaj v razredu umetnost 18 rednih in izrednih članov ter eno izredno članico. Osem je pisateljev in pesnikov, sedem likovnih umetnikov, trije ustvarjalci in ena ustvarjalka so z glasbenega področja.

Na razstavi v Kranju se tako s svojimi deli od konca junija naprej predstavljajo književniki Milan Dekleva, Niko Grafenauer, Drago Jančar, Milan Jesih, Milček Komelj, Boris A. Novak, Boris Pahor in Zorko Simčič. Med likovniki so predstavljeni Emerik Bernard, Mirko Bratuša, Andrej Jemec, Stanko Kristl, Jožef Muhovič, Marko Marijan Mušič in Drago Tršar, med glasbeniki pa Lojze Lebič, Janez Matičič, Uroš Rojko in Nina Šenk.

Pesnik Dekleva o svojih kolegih književnikih akademikih

Ob izteku poletja bodo v Galeriji Prešernovih nagrajencev pripravili k razstavi tri spremljajoče dogodke. Tako bo v četrtek, 26. avgusta, pesnik Milan Dekleva predstavil svoje kolege književnike akademike. V četrtek, 2. septembra, bo mali koncert in pogovor z glasbeniki akademiki. V četrtek, 9. septembra, bo slikar Jožef Muhovič predstavil likovne akademike. Vsi dogodki se bodo pričeli ob 18. uri, organizatorji pa prosijo obiskovalce, da na dogodku upoštevajo pravilo PCT.

Odpiralni čas galerije je od torka do petka od 10. do 18. ure, ob sobotah od 10. do 13. ure, ob nedeljah, ponedeljkih in praznikih je galerija zaprta.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.