Gorenjska
659 ogledov

Vrnilo se je skoraj tri četrtine otrok

OŠ Helene Puhar Kranj OŠ Helene Puhar Kranj
V šolske klopi so se včeraj, v torek, 5. januarja, po več kot dveh mesecih vrnili otroci s posebnimi potrebami, ki obiskujejo Osnovno šolo Helene Puhar v Kranju. Prišlo jih je 85 od 116, kar je skoraj 75 odstotkov.

"Šole imamo ob vsakem odpiranju ogromno dela in veliko odgovornost," je na naše vprašanje, kakšne so razmere, pojasnil Janez Cuderman, ravnatelj OŠ Helene Puhar.

V šolo na Kidričevi cesti 51 v Kranju se je poleg učencev vrnila tudi večina zaposlenih, učiteljev in drugih. Na testiranjih s hitrimi testi na okužbo s covidom-19, ki so jih opravili v ponedeljek v avli Mestne občine Kranj, pa sta bili dve zaposleni pozitivni, je navedel ravnatelj.

Na OŠ Helene Puhar je v letošnjem šolskem letu vpisanih 67 otrok v nižjem izobrazbenem standardu (imajo lažjo motnjo v duševnem razvoju), 49 pa jih je uvrščenih v posebni program vzgoje in izobraževanja. Večina otrok na OŠ Helene Puhar je iz Mestne občine Kranj, prihajajo pa še iz bližnjih občin Tržič, Naklo, Šenčur, Cerklje in Jezersko.

Komentarjev 1
  • Avatar Emma_Campbell
    Emma_Campbell 13:59 07.januar 2021.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 na uro od doma. zaslužim 25 tisoč dolarjev na mesec s spletnim delom 3 ure dnevno. Za več podrobnosti .... ➤➤➤➤➤ LovesMeetx.Com