Gorenjska
1051 ogledov

Vrtci bodo zaprti, zbiranje prispevkov preko fundacije

posledice naravne nesreče v Mestni občini Kranj GARS, MOK, MIK Več kot deset plazov, predvsem na območju Besnice, Javornika, Golnika in Pševa, se je od 4. avgusta 2023 naprej sprožilo na območju Mestne občine Kranj.
Iz Mestne občine Kranj so danes sporočili, da bodo v ponedeljek, 14. avgusta, zaprti vrtci v Mestni občini Kranj. Prav tako bodo zaprte tudi vse enote Mestne knjižnice Kranj.

V obvestilu so navedli, citiramo: "Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o odpravi naravnih nesreč, ki kot začasen ukrep za odpravo posledic naravnih nesreč v letu 2023 določa tudi, da je 14. avgusta dela prost dan. Zato bodo vrtci v Mestni občini Kranj v ponedeljek, 14. avgusta 2023, zaprti."

Poleg vrtcev bodo v ponedeljek zaprte tudi vse enote Mestne knjižnice Kranj.

Drugo pomembno obvestilo, ki so ga iz Mestne občine Kranj prav tako danes naslovili na javnost, je v povezavi z zbiranjem prostovoljnih prispevkov za občanke in občane v Mestni občini Kranj, ki so utrpeli škodo v poplavah in plazovih prejšnji konec tedna.

Mestna občina Kranj zbira prostovoljne prispevke preko Fundacije Vincenca Drakslerja. Ti prispevki se zbirajo izključno za fizične osebe.

V največji naravni nesreči v zgodovini Slovenije prejšnji konec tedna sta se vodostaja Save in Kokre na območju Kranja prišla do zgornje točke struge in posledično povzročila poplave – zalivanje kleti, avtomobilov in drugega premoženja.

Sprožilo se je več kot deset plazov, predvsem na območju Besnice, Javornika, Golnika in Pševa. Kranjski gasilci – Gasilsko reševalna služba Kranj in vseh 16 prostovoljnih gasilskih društev so skupaj s Civilno zaščito MO Kranj opravili več kot 350 intervencij v treh dneh.

Kranjski prostovoljni gasilci iz 10 društev in poklicni gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj pa so v teh dneh pomagali tudi kolegom in prizadetim prebivalcem po ujmi na območjih Škofje Loke, Mozirja in Luč.

Akcija zbiranja

Z namenom pomoči občankam in občanom, ki so zaradi poplav in plazov utrpeli škodo, začenja občina preko Fundacije Vincenca Drakslerja  akcijo zbiranja prostovoljnih prispevkov za prizadete v poplavah in plazovih na območju kranjske občine, in sicer na:

Fundacija Vincenca Drakslerja so. p.
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
TRR: SI56 6000 0000 0000 459, odprt pri Lon
Referenca: SI99
Namen: Poplave Kranj
Koda namena: CHAR

Že vnaprej so se iz Mestne občine Kranj zahvalili za podporo.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.