Gorenjska
937 ogledov

Vse do 2. maja povečan promet na Gorenjskem

prometna nesreča, Sebenje-Križe, gasilci, trčenje, poškodovani NN Prometna nesreča na cesti Sebenje–Križe se je zgodila zaradi izsiljevanja prednosti, posneto 19. aprila 2022.
V zadnjih petih dneh je bilo na Gorenjskem 36 prometnih nesreč, samo včeraj osem. Najhujša, v kateri so se trije trije udeleženci telesno poškodovali, se je zgodila v torek, 19. aprila, na območju Tržiča.

Kot so pojasnili s Policijske uprave Kranj, sta v torkovi nesreči na območju Tržiča zaradi izsiljevanja prednosti trčila v križišču dva osebna avtomobila. Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje pa so navedli, da je do nesreče prišlo okoli 19. ure na cesti Križe–Sebenje. V intervenciji je sodeloval 18 gasilcev Gasilsko reševalne službe Kranj in PGD Bistrica pri Tržiču, ki so tudi pomagali reševalcem Nujne medicinske pomoči Tržič pri oskrbi poškodovanih.

Ob tej nesreči in seveda tudi drugih policija zaradi slabše vremenske napovedi poziva k varni udeležbi v prometu, prilagajanju vožnje vremenu in razmeram na cesti ter k veliki previdnosti. Od danes, 22. aprila, pa vse do 2. maja bo predvidoma na Gorenjskem tudi povečan promet.

"Največja tveganja so povezana s prehitro vožnjo, neustrezno varnostno razdaljo, premajhno pozornostjo, prehitevanjem, vožnjo preblizu roba ceste ali po nasprotni polovici ceste, uporabo telefona, alkoholom in drogami.  Gre za dejavnike, ki so v celoti odvisni od udeležencev samih in zato ti lahko nanje tudi vplivajo. Nesreče se zgodijo  tudi zaradi malenkosti. Vsako dejanje v prometu šteje. Vozite previdno. Ne tvegajte!" so v sporočilu za javnost zapisali s Policijske uprave Kranj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice