Gorenjska
1522 ogledov

Vse izgine, od mešalca betona do pastirja

Konoplja Profimedias Konoplja, fotografija je simbolična.
Poleg številnih prometnih nesreč, ki so se zgodile od petka do vključno nedelje na Gorenjskem (zaradi česar so policisti minuli konec tedna razglasili za katastrofalen), je bilo tudi več povoženj divjadi, in sicer v naselju Češnjica pri Kropi, Radovni, na cestah Tržič– Retnje in Podljubelj–Ljubelj ter avtocesti pri priključku Strahinj ter v Podbrezjah. Poleg tega so gorenjski policisti obravnavali kar 30 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju, od teh štiri v zasebnem prostoru. Pestro je bilo tudi na področju kriminalitete.

Kot danes poročajo s Policijske uprave Kranj, je neznanec na Bledu iz objekta odtujil bakren material. Na Savski Loki v Kranju je storilec odnesel dva pokrova za meteorni jašek.
Na Virjah v Tržiču je izginil mešalec za beton. V Kranju in na Jesenicah sta  bili  z  vozila odtujeni registrski tablici, v Zabreznici pa oprema za pašnik  (električni  pastir in akumulator).
Škofjeloški policisti pa se trudijo ugotoviti, kdo je prebodel pnevmatike v Retečah na osebnem avtomobilu.

Jeseniški  policisti  pa so obravnavali prijavo povzročitve površinskih ran oziroma lažjih  poškodb pri človeku z airsoft pištolo na javnem kraju. Pištolo so mu policisti zasegli, proti njemu pa vodijo postopek.

Deveterica preprodajala prepovedano drogo

Že prejšnji teden so škofjeloški kriminalisti zaradi suma kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami obravnavali kar devet ljudi. Pri večini so v preiskavi zasegli prepovedano drogo – predvsem konopljo – in pripomočke za ulično prodajo. Ne gre za velike količine, gre pa za prepovedane substance in preprodajo, kar je oboje kaznivo. V enem primeru so kriminalisti zasegli tudi pištolo z manjkajočimi deli.  
Gre za štiri mladoletne in pet mlajših polnoletnih oseb, so danes v sporočilu za javnost navedli s Policijske uprave Kranj.
Pri preiskavi so sodelovali tudi psi za odkrivanje prepovedanih drog. Za kazniva dejanja bodo osumljenci kazensko ovadeni.