Gorenjska
1735 ogledov

Vstope in izstope snemajo preko potopnih stebričkov

Nadzor nadzorna kamera Profimedia Fotografija je simbolična.
Na zadnji seji kranjskega mestnega sveta je svetnica Saša Kristan (SDS) v razpravi o varnostnih razmerah spraševala o videonadzoru v starem Kranju. Komandir Policijske postaje Kranj Matjaž Završnik je razložil, da policija ne izvaja videonadzora oziroma ne upravlja s kamerami ter da zato o tem ne more govoriti. Seveda pa policija pri preiskovanju kaznivih dejanj preverja, ali je območje pod videonadzorom in če je, gradivo pregleda.

Javni prostor je vse bolj nadzorovan in pokrit z najrazličnejšo tehnologijo nadzora. S kamerami razpolagajo tako podjetja kot tudi posamezniki. Nas je zanimalo, kako je z občinskimi kamerami v Kranju, s katerimi pa, kot so nam odgovorili z Mestne občine Kranj, upravljajo na Komunali Kranj.

Šest kamer na treh lokacijah

Z občinskimi kamerami v Kranju upravljajo na Komunali Kranj, in sicer videonadzor opravljata dva uslužbenca komunale. Postavljene so na treh lokacijah vstopa in izstopa v mestno jedro, in sicer na Poštni in Gregorčičevi ulici ter na Koroški cesti, skupno torej šest kamer. Te snemajo vstope in izstope preko potopnih stebričkov.

Posnetke hranijo na Komunali Kranj en mesec, uporabljajo pa jih predvsem za reševanje škodnih primerov.

Nadzor v občinski stavbi in okolici

Videonadzor v stavbi Mestne občine Kranj na Slovenskem trgu in njeni okolici pa izvaja pristojni občinski oddelek in varnostna služba, kamere pa so, kot so nam pojasnili z Mestne občine Kranj, nameščene iz varnostnih razlogov. Posnetke hranijo 14 dni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.