Gorenjska
392 ogledov

Vzemite si čas za Kr-kult-uro

Ta konec tedna bo v starem Kranju v znamenju kulture. Prvič bo namreč potekal dogodek Kr-kult-ura.

Glasbena šola Kranj, Zveza kulturnih društev Kranj, Pihalni orkester Mestne občine Kranj in Zavod za turizem in kulturo Kranj so združili moči in nastal je dogodek Kr-kult-ura. »Pred Prešernovim gledališčem, pod budnim očesom velikega pesnika dr. Franceta Prešerna, se bo 3 dni vse vrtelo okoli kulture. Učenci Glasbene šole Kranj bodo pokazali kakšnih glasbenih veščin so se priučili v tem šolskem letu, Pozdrav poletju bo posvečen predstavitvi vseh kranjskih kulturnih društev in njihovih dejavnosti, Pihalni orkester Mestne občine Kranj pa bo poskrbel, da se nam bodo boki zibali v latino ritmih,« so zapisali organizatorji.

Nocoj, v petek, 17. junija 2022, bo za program poskrbela Glasbena šola Kranj. Na trgu pred Prešernovim gledališčem bodo predstavili svoje znanje njihovi učenke in učenci. Ob 18.00 se namreč obeta koncert orkestrov Glasbene šole Kranj.

Zveza kulturnih društev Kranj že tradicionalno zadnjo soboto pred 25. junijem organizira prireditev Pozdrav poletju. Ta bo potekala jutri, v soboto, 18. junija 2022, med 8. in 13. uro, prav tako na trgu pred Prešernovim gledališčem. Več kot tristo ustvarjalcev z vseh področij kulture in umetnosti se bo s svojim sporedom predstavilo na pokritem odru med kranjsko cerkvijo in Prešernovim gledališčem. Na panojih in stojnicah sejma nevladnih organizacij pa bosta potekali predstavitev in promocija kulturnih društev in drugih nevladnih organizacij.

Piko na i pa bo dogodku Kr-kult-ura Pihalni orkester Mestne občine Kranj. Ta bo v nedeljo, 19. junija 2022, pripravil svoj letni koncert. Naslovili so ga LATINO POK. Kot pove že sam naslov, bo rdeča nič večera latino glasba. »Zamigali bomo lahko ob različnih znanih in manj znanih, a vseeno udarnih skladbah, nekatere bodo čisto latino, spet druge le v latino preobleki. Nekaj skladb smo že razkrili na naših storyjih na Instagramu in Facebooku, za vse ostale pa vabljeni na Latino POK,« sporočajo iz kranjskega orkestra. Dirigent bo Tomaž Kukovič, dogodek, ki se bo začel ob 19.00 na ploščadi pred Prešernovim gledališčem, pa bo povezoval Dino Kapetanović.

Komentarjev 1
  • PhoebePritchard 17:22 19.junij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel .......... >>>>>>>>>>> Www.OrdCash.Com