Gorenjska
996 ogledov

Vzrok za eksplozijo, v kateri so umrli trije ljudje, še ni znan

Nesreča eksplozija na Lancovem PU Kranj
Kriminalisti so z več strokovnjaki tudi danes, v soboto, nadaljevali ogled kraja dogodka oziroma nekdanje mizarske delavnice na Lancovem v občini Radovljica. Kot smo poročali, je včeraj, v petek, okoli 15.30 eksplodiralo blizu peči na trda goriva ravno takrat, ko so bili v prostoru trije ljudje. Zaradi poškodb so vsi umrli na kraju nesreče. Po neuradnih podatkih gre za 45-letnega očeta, njegovega 19-letnega sina in njunega 45-letnega soseda oziroma prijatelja.

S Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da je bila odrejena sodna obdukcija. Pri eksploziji je nastala tudi velika materialna škoda, in sicer so poškodovani delavnica, sosednji gospodarski objekt in še dve vozili.
 

"Tudi po današnjem ogledu ostaja enaka ugotovitev, da se je eksplozija zgodila v delu prostora, kjer je stala peč na trda goriva. Glede na do sedaj zbrana obvestila je izključeno, da bi šlo za namerno dejanje. Vzrok za eksplozijo še ni znan, zbiranje obvestil pa se še nadaljuje."

Preiskava tovrstnih dogodkov običajno traja dlje časa, ker je potrebno pri iskanju vzroka vedno opraviti večje stevilo zahtevnih in natančnih aktivnosti, ki zahtevavajo svoj čas, je še razložil  mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj.

Tudi danes so kriminalistom na kraju nesreče pomagali prostovoljni gasilci, ki bodo tudi odstranili razbitine v okolici. Včeraj pa so pri intervenciji sodelovala gasilska drustva PGD Radovljica, Podnart in Lancovo ter reševalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.