Gorenjska
612 ogledov

Z vrvno tehniko reševali iz kanjona in silosa

vrv Shutterstock
Sinoči, v soboto, 21. maja, malo pred 21. uro so v Predosljah pričeli z reševanjem moškega, ki je padel s pečine v kanjon reke Kokre.

Kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, so se tako poklicni gasilci GARS Kranj kot tudi zdravnica Nujne medicinske pomoči Kranj spustili do poškodovanca s pomočjo vrvne tehnike. Na kraju so ga oskrbeli in pripravili vse potrebno za dvig po zelo strmem pobočju. Poškodovanca so prepeljali v UKC Ljubljana. S PU Kranj so danes v zvezi z identiteto ponesrečenca pojasnili, da gre za odraslega moškega in da policisti v nesreči niso ugotovili tuje krivde.

Spodneslo je lestev v silosu

Nesrečo pri kmečkih opravilih pa je imel včeraj okoli 16. ure v Srednji vasi - Goričah v Mestni občini Kranj še en moški. Tudi njega so iz objekta z vrvno tehniko reševali poklicni gasilci GARS Kranj. V oskrbo pa so ga nato izročili reševalcem Nujne medicinske pomoči Kranj. Nesrečo so obravnavali tudi policisti, in kot je danes sporočili s Policijske uprave Kranj, se je moški ponesrečil v silosu, potem ko mu je spodneslo lestev.

Obtičali pod Stenarskimi vratci

Pestro je bilo včeraj tudi v gorah. Malo pred 12. uro so pod Stenarskim vratci, občina Kranjska Gora, zaradi neprimerne opreme in snežnih razmer obtičali trije planinci. Reševalci GRS Mojstrana in združena ekipa GRZS-HNMP so nepoškodovane planince s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v dolino.

Pri sestopu z Golice v občini Jesenice je včeraj malo po 13. uri na Planini pod Golico zdrsnila planinka. Gorski reševalci GRS Jesenice so oskrbeli lažje poškodovano planinko na kraju, jo prenesli v dolino in nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Jesenice.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.