Gorenjska
489 ogledov

Za dober namen pretekli več kot 9.000 kilometrov

Zavarovalnica Triglav
Na Brdu pri Kranju se je včeraj zbralo več kot 1.500 tekačic in tekačev, ki so se družili na tradicionalnem, 10. Triglav teku.

Tekači vseh generacij so se ob podpori vrhunskih športnikov preizkusili v šestih tekaških izzivih, in sicer otroškem teku Kuža Pazi, družinskem teku, štafetnem teku trojk, polmaratonu, teku na 10 in na 5 kilometrov ter tako skupaj pretekli več kot 9.000 kilometrov. Prireditev prav zato, ker spodbuja k zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu vse generacije, že vsa leta podpirajo tudi številni slovenski vrhunski športniki. »Triglav tek je priložnost za dober trening, proga je nezahtevna in prijetna. Obenem kot športnik z udeležbo izkažem hvaležnost Zavarovalnici Triglav, ki podpira parašport v Sloveniji. Na dogodku je tudi priložnost, da se fotografiram s katerim od cenjenih športnikov. Ker sem vedel, da nas tudi letos čaka prijeten dogodek, sem se Triglav teka ponovno udeležil,« je na dogodku povedal naš slepi tekač Robi Kogovšek, tudi ambasador Triglav teka.

Poleg njega so za tekače ob trasah in v ciljnih ravninah navijali še drugi vrhunski športniki, med njimi smučarski skakalci Cene Prevc, Nika Križnar in Urša Bogataj, biatlonci Anamarija Lampič, Jakov Fak, Klemen Bauer, deskarja na snegu Žan Košir in Rok Marguč ter smučarski tekači Vesna Fabjan, Eva Urevc, Neža Žerjav in Miha Ličef.

Triglav tek pa je tudi več kot zgolj tekmovanje in merjenje časa v ciljni ravnini. Gre namreč za dogodek, ki združuje ljubezen do športa in narave, povezuje vse generacije, spodbuja vztrajnost, dobrodelnost ter zdrav in aktiven življenjski slog. »To smo pokazali tudi letos, ko smo s številnimi tekači in drugimi obiskovalci ustvarili nepozaben dogodek v osrčju narave. V želji, da negujemo naravo in varujemo našo prihodnost, smo tokrat posebno pozornost namenili trajnosti. Triglav tek namreč prispeva tudi k uresničevanju nekaterih ciljev v sklopu projekta Zavarujmo prihodnost in predstavlja del trajnostno naravnanega delovanja Zavarovalnice Triglav,« je na dogodku povedal Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav.

Tako so si organizatorji Triglav teka tudi letos prizadevali, da naravo v protokolarnem parku Brdo zapustijo brez enega odpadka. Tekačem so na dogodku postregli z lokalno pridelano hrano, boni zanjo pa so bili iz papirja, ki vsebuje semena, tako da bodo lahko papir tudi posadili. Promocijsko gradivo so udeležencem letos v večji meri posredovali v digitalni obliki. Trajnost je zaznamoval še razpis 'Pazi to! Huda izkušnja', prek katerega sta dva študenta sodelovala kot koordinatorja za trajnostni razvoj na samem športno-družabnem dogodku.

Poleg spodbude posameznikov h gibanju je prireditev že tradicionalno posvečena tudi najranljivejšim članom naše družbe. Zavarovalnica Triglav je tako tudi letos predala donacijo bolnišničnim ustanovam. Direktorica službe za trženjsko komuniciranje v Zavarovalnici Triglav Tjaša Kolenc Filipčič je bon v višini 15.000 evrov izročila Ultrazvočnemu društvu za projekt Slojenčki, ki bo sredstva namenilo nakupu oksimetrov in grelnih gnezd za potrebe slovenskih porodnišnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.