Gorenjska
106 ogledov

Za krvodajalsko akcijo ni potreben pogoj PCT

krvodajalska akcija, ŠOU Ljubljana, kri, krvodajalec Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Prihodnji teden bo Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Kranj pripravil kar dve terenski akciji, in sicer v Šenčurju in na Primskovem, naslednji teden pa še v Preddvoru.

V ponedeljek, 31. januarja, bo krvodajalska akcija v Športni dvorani Šenčur na Pipanovi cesti 43. Odvzem bo od 7. do 13. ure.
Dan pozneje, v torek, 1. februarja, bo možno darovati kri v prostorih Doma krajanov na Primskovem, Jezerska cesta 41 v Kranju. Tudi na Primskovem bo akcija potekala od 7. do 13. ure.

V februarju bo terenska akcija Rdečega križa tudi v Preddvoru: kri bo možno darovati v ponedeljek, 7. februarja, v prostorih gostilne Pr Bizjak, Zgornja Bela 20a, prav tako od 7. do 13. ure.

Pogoj PCT za udeležbo na krvodajalskih akcijah ni potreben. Ker pa je druženje prepovedano, se morajo krvodajalke in krvodajalci nujno predhodno prijaviti na eno od telefonskih številk, 051 389 270, 030 716 796 ali 051 671 147, da dobijo točno uro prihoda na terensko akcijo.

Uspešna akcija v Kranju

Marjan Potrata, sekretar RKS Območnega združenja Kranj, je sporočil, da se je njihove prve letošnje terenske krvodajalske akcije v prostorih Gasilsko-reševalne službe v Kranju 20. januarja udeležilo kar 156 krvodajalk in krvodajalcev. To je za pandemične zelo dobro, je poudaril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.