Gorenjska
1764 ogledov

Za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva, gozdarstva in podeželja letos 149 tisočakov

Mestna občina Kranj je tudi za leto 2023 pripravila Javni razpis za dodelitev pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva, gozdarstva in podeželja v Mestni občini Kranj.

Javni razpis za dodelitev pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva, gozdarstva in podeželja v Mestni občini Kranj (MOK) za leto 2023 obsega ukrepe na področju pridelave kmetijskih proizvodov, kot so pomoč za naložbe v opredmetena ali neopredmetena sredstva na kmetijskih gospodarstvih v zvezi s primarno kmetijsko proizvodnjo, pomoč za zaokrožitev kmetijskih in gozdnih zemljišč ter pomoč za naložbe za ohranjanje kulturne dediščine na kmetijskih gospodarstvih. Obsega tudi ukrepa na področju predelave kmetijskih proizvodov, dopolnilnih dejavnosti in gozdarstva, in sicer pomoč za naložbe v predelavo in trženje kmetijskih in živilskih proizvodov ter naložbe v nekmetijsko dejavnost na kmetiji in podporo investicijam za varno delo v gozdu. Prav tako pa so sredstva namenjena še za podporo delovanju društev s področja kmetijstva, gozdarstva in razvoja podeželja. Letos je na voljo 149.000 evrov.

 Razpisna dokumentacija, ki obsega besedilo javnega razpisa, obrazce za posamezne ukrepe javnega razpisa, vzorce pogodb in drugo, je vlagateljem na voljo na spletni strani MOK  v rubriki Javni razpisi, naročila. Če vlagatelji nimajo računalniške opreme, pa jim lahko razpisno dokumentacijo pošljejo v fizični obliki z redno pošto. Vse informacije v zvezi z javnim razpisom lahko zainteresirani dobijo na podlagi predhodne najave na MOK, v Uradu za gospodarske dejavnosti in promet, ali po telefonu oziroma elektronski pošti. Vloge s predpisano dokumentacijo za vse ukrepe morajo vlagatelji oddati najpozneje do 7. aprila 2023.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.