Gorenjska
1071 ogledov

Za podeželje dobrih 153.000 evrov

Mestna občina Kranj je objavila javni razpis za dodelitev pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva, gozdarstva in podeželja v občini v letu 2021.

Razpis zajema več ukrepov. Na področju pridelave kmetijskih proizvodov vključuje pomoč za naložbe v opredmetena ali neopredmetena sredstva na kmetijskih gospodarstvih v zvezi s primarno kmetijsko proizvodnjo, za kar je rezerviranih dobrih 100.000 evrov. Tisočaka bo občina namenila pomoči za zaokrožitev kmetijskih in gozdnih zemljišč, 6 tisočakov pa za naložbe za ohranjanje kulturne dediščine na kmetijskih gospodarstvih.

Na področju predelave kmetijskih proizvodov, dopolnilnih dejavnosti in gozdarstva občina namenja pomoč za naložbe v predelavo in trženje kmetijskih in živilskih proizvodov ter naložbam v nekmetijsko dejavnost na kmetiji, za kar je na voljo 6.000 evrov. Podporo investicijam za varno delo v gozdu pa je namenjenih 23.600 evrov.

Razpis zajema tudi podporo šolanju na poklicnih, srednješolskih kmetijskih in gozdarskih programih. Za usposabljanje kadrov za delo na kmetijskih gospodarstvih je rezerviranih 4.400 evrov. Do pomoči so upravičeni dijaki poklicnih in srednješolskih programov kmetijstva in gozdarstva, ki so člani kmetijskega gospodinjstva na kmetijskem gospodarstvu. Višina pomoči posameznemu dijaku pa bo znašala do 400 evrov.

11.000 evrov MOK namenja še delovanju društev s področja kmetijstva, gozdarstva in razvoja podeželja. Skupno bo tako občina za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva, gozdarstva in podeželja v letošnjem letu namenila 153.400 evrov.

Razpisna dokumentacija je na voljo na spletni strani Mestne občine Kranj, kdor pa nima dostopa do spleta, jo lahko prejme tudi v fizični obliki, poslano z redno pošto. Rok za oddajo vlog za ukrepe, ki obravnavajo naložbe v primarno kmetijsko proizvodnjo, ohranjanje kulturne dediščine, dopolnilne dejavnosti in investicije za varno delo v gozdu je 9. april, za preostale ukrepe pa 10. september.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.