Gorenjska
2479 ogledov

Za varnost rušenja Mini tržnice je poskrbljeno

Facebook
Na Planini v Kranju že nekaj časa skoraj sameva nekdanja Mini tržnica. Del območja je že tudi porušen, okoliške prebivalce pa skrbi, da bo rušenje trajalo dolgo časa. Bojijo se tudi za svoje otroke, ki bi se lahko poškodovali med razigranostjo. Za rušenje sicer ni odgovorna občina, obljubljajo pa rešitve za to območje.

Prva dela na Mini tržnici na Planini v Kranju so se začela 1. februarja letos z odstranitvijo strehe nad kioski, trije kioski pa so že odstranjeni. Najemnikom kioskov je bila namreč odpovedana najemna pogodba, zato so dolžni odstraniti kioske. »Z osmimi nekdanjimi najemniki je tako že bil dosežen sporazum za odstranitev kioskov, z dvema pa še ne.  Dva kioska še obratujeta brez ustreznih dovoljenj, vendar kaže na možnost sporazuma z uporabniki,« so nam povedali na Mestni občini Kranj (MOK). Ob tem so še dodali, da bosta do 15. 6. 2022 odstranjena še dva kioska, do konca junija pa še dodatni trije. 

Okoliške prebivalce predvsem skrbi, da območje ni dovolj zavarovano in se bojijo, da bi se kdo lahko poškodoval, predvsem otroci. Na kranjski občini so pojasnili, da je za zaščito gradbišča zadolžen izvajalec del. »MOK je o potrebi po večji zaščitenosti lokacije, kjer se izvajajo dela, izvajalca del že obvestila in je to tudi že izvedel,« so zapisali. Ob tem je treba povedati, da sicer ne ruši občina ampak je tako zahtevalo sodišče oziroma sodni izvršitelj.

Ima pa kranjska občina že pripravljene načrte za ureditev tega območja. »Na zemljišču nekdanje Mini tržnice na MOK nameravamo v prvi fazi urediti peščeno parkirišče z okoli trideset parkirnimi mesti in pripadajočo urbano krajinsko ureditvijo. S tem želimo v kratkem času omiliti pomanjkanje parkirnih mest v najbolj poseljeni soseski v mestu. Za naprej pa se bodo iskale trajne in dolgoročne rešitve, ki bodo na tej lokaciji izboljšale kakovost bivanja, ne samo v smislu zagotavljanja parkirnih mest, ampak tudi širše (sociološki, trajnostni vidiki ipd.),« so nam še povedali na kranjski mestni občini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.