Gorenjska
572 ogledov

Začetek poletja bodo tudi letos prinesli odlični filmi

Kranj bo tretje leto zapored gostil Krafft – kranjski igralski filmski festival.

Festival Krafft se bo tudi letos v celoti posvetil umetnosti filmske igre in še, da tudi cilji festivala ostajajo enaki. Ti so postreči z novimi, še čisto svežimi mednarodnimi filmskimi presežki na področju igre, v Slovenijo pripeljati nadarjene in svetovno prepoznavne filmske igralce ter vrhunske filmske strokovnjake, ki bodo delili svoje zgodbe, znanje in izkušnje. Cilja sta tudi predstaviti ustvarjalni potencial slovenskega plesnega filma in odpirati strokovne razprave o temah, ki se posredno ali neposredno tičejo filmske igre in igralcev ter plesnih filmov in plesnih ustvarjalcev v avdiovizualnih delih. Namen festivala je torej v Kranj pripeljati svetovne filmske in televizijske presežke na področju igre, nadarjene in globalno prepoznavne igralce in igralke ter vrhunske strokovnjake in strokovnjakinje, da z nami delijo svoje zgodbe, znanje in izkušnje.

Letošnji Krafft bo potekal od 10. in 17. junija. Festival podpirata Mestna občina Kranj in Slovenski filmski center, nastaja pa tudi v sodelovanju s Prešernovim gledališčem Kranj. Gostil bo izbor najboljših novih filmov, ki jih zaznamujejo odlične igralke in igralci. Glavni selektor letošnjega festivala je srbska igralska legenda Miki Manojlović.

Vse celovečerne filme bodo predvajali v novem-starem kinu v središču mesta – skupaj s Krafftom bo vrata odprl prenovljeni Kino Center, kratke filme pa si bodo obiskovalke in obiskovalci lahko brezplačno ogledali na češnjevem vrtu Layerjeve hiše. Organizatorji trenutno sestavljajo tekmovalni in strokovni program, priprave na odprtje so že v teku. Krafft oči odpre kmalu, sporočajo vsem ljubiteljicam in ljubiteljem igre in filma. Lokalni selektor bo Kranjčan Toni Cahunek.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.