Gorenjska
59 ogledov

Zaenkrat 45 prijav za topel obrok

Topel obrok Škofja Loka arhiv Občina Škofja Loka Pri delitvi upoštevajo priporočila NIJZ
Do brezplačnih toplih obrokov med zaprtjem šol so po navodilih ministrstva za izobraževanje upravičeni tisti učenci in dijaki, ki imajo po odločbi centra za socialno delo brezplačno kosilo v osnovni šoli in malico v srednji. V Škofji Loki zaenkrat zagotavljajo tople obroke 45 osnovnošolcem, v prihodnjih dneh pa jih bodo, kot napovedujejo, priskrbeli tudi dijakom.

Tople obroke za OŠ Škofja Loka–Mesto, OŠ Ivana Groharja, OŠ Jela Janežiča ter za dijake in dijakinje bodo pripravljali v kuhinji v Vrtcu Kamnitnik. Za OŠ Cvetka Golarja pa bodo obroke pripravljali na šoli.

Obroke je možno prevzeti pred vrtcem oziroma OŠ Cvetka Golarja, v Škofji Loki pa omogočamo tudi dostavo, če je to nujno potrebno, so danes sporočili z Občine Škofja Loka.
Prijave dijakinj in dijakov, ki prihajajo iz različnih občin, še zbirajo, verjetno pa bodo tudi njim zagotovili tople obroke še do konca tega tedna.

Brezplačni topli obrok glede na navodila ministrstva za izobraževanje sicer pripada vsem učenkam, učencem in dijakinjam, dijakom iz družin, kjer povprečni mesečni dohodek na osebo ne presega 382,82 evra, to pomeni tretji dohodkovni razred pri otroškem dodatku oziroma drugi pri državni štipendiji. Brezplačni topli obrok pripada tudi učenkam, učencem ter dijakinjam in dijakom, ki so nameščeni v rejniško družino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.