Gorenjska
1225 ogledov

Zagorelo je v notranjosti objekta

Gašenje velikega požara na Smledniški cesti v Kranju 11. februarja 2021. GARS Kranj
Po včerajšnjem velikem požaru v zgodnjih jutranjih urah v poslovnem objektu na Smledniški cesti v Kranju, v katerem so bili uničeni gostinski lokal, trgovina in kurilnica, je policija tudi danes nadaljevala z ogledom kraja dogodka. Vrtec so gasilci obvarovali pred ognjem, a zaradi varnosti ostaja zaprt do vključno 18. februarja.

S PU Kranj so sporočili, da so pri današnjem ogledu poleg kriminalistov sodelovali strokovnjaki nacionalnega forenzičnega laboratorija, pomagal pa jim je tudi policijski pes.

Zaenkrat je znano le, da je zagorelo v notranjosti objekta, ogenj pa se je potem močno razširil in povzročil veliko materialno škodo. V objektu ni bilo ljudi in tudi poškodovan na srečo ni bil nihče.

Okoliščine ne kažejo na tujo krivdo ali kaznivo dejanje. Na kraju je bil zavarovan material za nadaljnje delo in analize. Postopek se nadaljuje, je zapisal mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj.

Vrtec ostaja zaprt

Zahvaljujoč gasilcem, ki so požar v zgodnjih jutranjih urah gasili kar tri ure (v intervenciji jih je sodelovalo kar 150), pa so ostali nepoškodovani vrtec in prostori krajevne skupnosti, ki so v sklopu objekta na Smledniški cesti.

Ravnateljica Kranjskih vrtcev mag. Tea Dolinar je danes starše na spletni strani vrtca obvestila, da bo vseh 53 otrok iz zaprtega vrtca Čirče do vključno 18. februarja 2021 gostovalo v enoti Čebelica (Planina 39, Kranj) in v telovadnici enote Mojca (Ulica Nikole Tesle 2, Kranj).

"Vse dodatne informacije v zvezi s prisotnostjo vašega otroka v vrtcu v naslednjem tednu dobite pri vaših vzgojiteljicah," je zapisala ravnateljica in napovedala, da bodo starši o poteku sanacije enote Čirče in o ponovnem odprtju tega vrtca pravočasno obveščeni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.