Gorenjska
13048 ogledov

Zagozdil se je in pobegnil

Nesreča Svetje pri Medvodah
1/2
M. Ha. Poškodovana stavba družine Knific Ogris na Svetju.
Danes zjutraj ob 6.20 se je v vasi Svetje pri Medvodah zgodila nenavadna nesreča. Tovornjak polpriklopnik s poljsko registrsko tablico se je zagozdil med hišami na Cesti na Svetje: najprej je poškodoval prometni znak in vogal stanovanjske hiše družine Šušteršič. Dobesedno odtrgal pa je del stavbe, ki je v lasti družine Knific Ogris. Nato pa meni nič tebi nič odpeljal.

Kot nam je povedal Tone Ogris, je bil pozoren na močan zvok. »Najprej je pešačil za pobeglim tovornjakarjem sosed Franc Šušteršič, jaz pa sem se usedel v avto in ga kmalu izsledil. Ustavil se je dva kilometra proč, na parkirišču Papirnice Goričane.  Z mano ni govoril, ker da nič ne razume. Kot sem opazil, je precej poškodoval prikolico in na dveh mestih raztrgal cerado. Takoj sem poklical policiste in ti so vse fotografirali, tovornjakarja so celo pripeljali nazaj v vas »na kraj zločina«. Izjav pa ni dajal in kot vem, so potem vsaj dve uri čakali na tolmača za poljski jezik, ki naj bi se pripeljal iz Celja.«

Krajani Svetja sicer vedo povedati, da ne mine teden, ko se ne zagozdi vsaj en tovornjak, čeprav je na Jeprci oznaka, kje je dovoljeno voziti. Očitno se zanašajo na satelitsko navigacijo in ne spremljajo prometnih znakov, ki prepovedujejo promet tovornjakom in polpriklopnikom po ozkih vaških ulicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.