Gorenjska
254 ogledov

Zagozdil se je pod streho

Prometni znaki
Včeraj popoldne se je v vasi Zaloše pri Podnartu v občini Radovljica zgodila nesreča: tovornjak se je zagozdil pod streho stanovanjske hiše. Posredovati so morali tudi gasilci.

Kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so poklicni gasilci GARS Kranj najprej odstranili žlebove in strešne kljuke, da so pridobili prostor za nadzorovano vzvratno vožnjo. S tem so zmanjšali škodo "reševanja vozila", kot so danes navedli policisti. Vozilo so gasilci zvlekli stran od hiše in iz naselja.

S Policijske uprave Kranj so danes pojasnili, da je nesrečo v Zalošah povzročil voznik tovornega vozila slovenskega prevoznika, saj ni upošteval prometne signalizacije in večjih dimenzij vozila. Proti njemu zdaj radovljiški policisti vodijo prekrškovni postopek.

Ukradel akumulator iz mobilnega semaforja

S prometno signalizacijo pa je povezan še en primer, ki pa ga obravnavajo kranjski policisti. Na delovišču ceste Kranj–Jeprca je iz mobilnega semaforja izginil akumulator. Nepridiprava še niso odkrili.

Kot smo že poročali, so se vozniki v minulih dneh veliko pritoževali o neustrezno dolgem intervalu in zastojih zlasti v jutranjih in popoldanskih konicah. Obnova 4,4-kilometrskega odseka bo potekala vse do konca januarja 2022, izmenično enosmerni promet pa urejajo s semaforji.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.