Gorenjska
973 ogledov

Zalilo podvoz pod avtocesto

Poplavilo podvoz gorenjske avtoceste v Vogljah, občina Šenčur Luka Zupanec Zalit podvoz pod gorenjsko avtocesto v Vogljah 23. avgusta 2021.
Današnji močni nalivi, sodeč po objavah na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, na Gorenjskem niso povzročali velikih težav. Že skoraj "tradicionalno" pa je zalilo podvoz pod gorenjsko avtocesto v občini Šenčur.

Okoli 16. ure so tako morali zaradi visoke meteorne vode v podvozu, ki sodi v vas Voglje, na cesti Voklo–Šenčur posredovati gasilci. Gasilci PGD Voglje so vodo izčrpali in očistili meteorni jašek.

Včeraj, v nedeljo, 22. avgusta, so gasilci na Gorenjskem na več koncih gasili požare. Tako so morali vnovič okoli 13. ure gasiti na gozdni poseki na Roblekovi planini na Zgornjem Jezerskem. Ogenj so z veliko truda na težko dostopnem in nedostopnem terenu pogasili gasilci PGD Jezersko, Preddvor in GARS Kranj skupaj z vojaškim helikopterjem, za logistiko in oskrbo sodelujočih v intervenciji pa so poskrbeli gorski reševalci GRS Jezersko.

Malo pred 19. uro pa je zagorel travnik v Ratečah blizu mejnega prehoda. Požar so pogasili gasilci PGD Rateče-Planica in Kranjska Gora. V obeh požarih, na Jezerskem in v Ratečah, kot navajajo danes s Policijske uprave Kranj, ni šlo za tujo krivdo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.