Gorenjska
1720 ogledov

Zalilo stavbo nekdanjega tekstilnega podjetja

GARS Kranj, meteorna voda, poplava Kristjan Knavs, PGD Kranj-Primskovo
Včeraj, 13. aprila, so gasilci v Kranju in Radovljici štirikrat posredovali zaradi obilnega deževja.

Približno ob 15.30 je meteorna voda na Savski cesti 34 zalila stavbo, v kateri je bilo nekoč tekstilno podjetje Triglav konfekcija, zdaj pa je v njej več manjših podjetij. Gasilci GARS Kranj in PGD Kranj–Primskovo so izčrpali vodo in namestili protipoplavne vreče. Kot nam je pojasnil poveljnik GARS Kranj Andraž Šifrer, je bil ob prihodu gasilcev objekt poplavljen, šlo pa je za intervencijo manjšega obsega.

Malo pred 22. uro so se gasilci GARS Kranj odzvali na klic iz Stražišča, ker je meteorna voda zalila klet stanovanjskega objekta na Poti na Jošta. Nateklo vodo so izčrpali.  

Enake težave so imeli sinoči med 21. in 22. uro tudi v Radovljici, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Gasilci PGD Radovljica so izčrpali meteorno in kanalizacijsko vodo iz kleti večstanovanjskega objekta v Ulici Staneta Žagarja, v Mošnjah pa so gasilci PGD Mošnje prav tako izčrpali meteorno vodo iz kletnih prostorov večstanovanjskega objekta.

Zalilo stanovanje v Slapu

Danes, 14. aprila, so malo pred 9. uro prejeli klic na pomoč gasilci PGD Tržič, ker je voda zalila stanovanje v večstanovanjskem objektu v vasi Slap v občini Tržič. S tehničnim posegom so gasilci ob navzočnosti policistov vstopili v zgornje stanovanje, zaprli vodo in izčrpali vodo v poplavljenem stanovanju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.