Gorenjska
11661 ogledov

Bohinjska Bistrica: Silovito trčil v avtobus z 52 otroki

PU Kranj
Danes se je okoli 14.30 zgodila prometna nesreča v Soteski pri kraju Nomenj na glavni cesti Bled-Bohinj. In sicer je voznik z osebnim avtom v vožnji proti Bohinjski Bistrici zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v nasproti vozeči avtobus. Le prisebnosti voznika avtobusa se je treba zahvaliti, da ni prišlo še do mnogo hujšega.

V nesreči so se poškodovali trije ljudje: oba voznika lažje, potnica v avtu pa huje.

Uprava RS za zaščito je na spletni strani navedla, da je bilo v nesreči 61 udeleženih, od teh 52 otrok.

"Potniki v avtobusu po do sedaj zbranih obvestilih niso poškodovani. Preizkusa alkoholiziranosti pri obeh voznikih sta negativna. Proti vozniku avtomobila poteka postopek zaradi povzročitve prometne nesreče. Voznik avtobusa je z ustrezno reakcijo po trčenju preprečil hujše posledice, saj se ob cesti teren po manjši brežini naglo spusti pod nivo vozišča," je sporočili Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj.

Kraj nesreče so zavarovali gasilci PGD Bohinjska Bistrica, omenjeni gasilci pa so tudi pomagali reševalcem Nujne medicinske pomoči Bohinj pri pregledu in oskrbi udeležencev nesreče. Otrokom so zagotovili varen umik s ceste in jih oskrbeli z vodo. Gasilci so tudi odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite tekočine, s tehničnim posegom pa so dvignili vozilo na cesto na avtovleko ter nudili pomoč policistom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.