Gorenjska
1015 ogledov

Zapeljala na nasprotno stran: štiri poškodovane

Prometna nesreča, Bled, trčenje PGD Bled Trčenje v Mlinem na Bledu 8. decembra 2022.
V dveh prometnih nesrečah na Gorenjskem se je včeraj poškodovalo pet udeleženk, od teh štiri na Cesti svobode v naselju Mlino na Bledu.

Kot so danes sporočili iz Policijske uprave Kranj, je na območju Bleda voznica z osebnim avtomobilom zapeljala na nasprotno vozišče in čelno trčila v osebni avtomobil druge voznice, v katerem sta bili še dve potnici. Vse udeleženke so bile lažje poškodovane in so potrebovale zdravniško pomoč. Policisti že vodijo prekrškovni postopek. V nesreči, ki se je zgodila malo pred 17. uro, so posredovali gasilci PGD Bled, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, očistili cestišče ter nudili pomoč policiji, reševalcem nujne medicinske pomoči in pri nalaganju vozil na vozilo avtovleke.
Na semaforiziranem križišču pa je voznica ob zavijanju v levo spregledala peško na prehodu čez cesto. Peška je bila lažje poškodovana. Voznici je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat (0,30 mg/l). Sledi prekrškovni postopek.
Radovljiški policisti so obravnavali voznika, ki je med vzvratno vožnjo trčil v semafor. Ugotovili so, da je vozil pod vplivom alkohola (0,33 mg/l). Tudi za njega vodijo prekrškovni postopek.
Kranjski policisti so včeraj zasegli tovorni avtomobil vozniku, ker ga je vozil brez vozniškega dovoljenja. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Tatvina v gozdu in vlom

Na območju Kranja si je neznani storilec v gozdu protipravno prilastil okoli sedem kubičnih metrov lesa. S tem je lastnika oškodoval za približno 450 evrov.

Jeseniški policisti so minulo noč obravnavali vlom v gostinski lokal. Neznani storilec je poškodoval steklo na vhodnih vratih, vstopil v notranjost in si protipravno prilastil več mesnih izdelkov in žgane pijače.

Policisti o tatvini in vlomu zbirajo obvestila, o vsem pa bodo tudi obveščali državno tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.