Gorenjska
2266 ogledov

Zapora ceste v Laze, na Laborah pa nova signalizacija

Peter Šalamon
Zaradi gradbenih del pri izgradnji kanalizacije v Industrijski coni Laze bo med 18. in 21. februarjem v sami coni popolna zapora ceste, delno bo zaprta tudi dostopna cesta. Na Laborah pa je vzpostavljena prometna signalizacija, ki dovoljuje zavijanje desno ob rdeči luči na semaforju ob pogoju, da je smer prosta.

V času med 18. februarjem od 15.00 in 21. februarjem do 5.00 bo na območju Industrijske cone Laze v Stražišču popolna zapora ceste zaradi gradbenih del pri izgradnji kanalizacijskih vodov. V istem obdobju bo na dostopni cesti do industrijske cone od odcepa s Pševske ceste vzpostavljena delna zapora, da bodo zagotovljeni začasni parkirni prostori za potrebe zaposlenih v industrijski coni. Uporabnike dovozne ceste na območje Laz in na samem območju prosijo za razumevanje , da izvedejo potrebna dela.

 | Avtor:

Novost na križišču Stražišče–Labore

Direkcija RS za infrastrukturo je na pobudo Mestne občine Kranj (MOK) na regionalni cesti Iskra–Labore iz smeri Stražišče namestila prometni znak, ki dovoljuje zavijanje oziroma vožnjo v desno pri rdeči luči na semaforju ob pogoju, da je glavna smer prosta. MOK je predlagala več lokacij, a so glede na smernice ministrstva za infrastrukturo za tako prometno signalizacijo neprimerna vsa tista križišča, ki imajo obenem urejene tudi kolesarske in poti za pešce. Nov prometni znak »vožnja desno ob rdeči luči na semaforju« na Laborah je sicer med prvimi postavljenimi v Sloveniji, trenutno jih je doslej le nekaj po drugih večjih slovenskih mestih.

dodatna zelena puščica za zavijanje desno | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Zavijanje desno ob rdeči luči na semaforju je dovoljeno le na tistih semaforiziranih križiščih, kjer je poleg rdeče luči nameščena črna tabla z zeleno puščico, obrnjena v desno. Pri tem pa velja, da se mora voznik, ki se odloči, da bo zavil desno ob rdeči luči na semaforju, prepričati, da to lahko stori varno. To pomeni, da mora biti vozišče, na katero se vključuje, prazno. Pri tem naj bo pozoren na morebitne pešce ali kolesarje. Zavedati se mora tudi, da imajo drugi vozniki prednost pred njim. Opozoriti velja še, da je zavijanje v desno ob rdeči luči omogočeno, ni pa obvezno. V primeru, da se voznik ne počuti dovolj suverenega ob novem pravilu, je bolje, da počaka zeleno luč.

Komentarjev 1
  • Ruth_Hegwood 09:00 20.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎