Gorenjska
9784 ogledov

Zapora prometne ceste v Kranju

Saša Despot
Do konca maja je popolna zapora enega voznega pasu na Cesti Staneta Žagarja v Kranju.

Na odseku Ceste Staneta Žagarja med Gregorčičevo ulico in Cesto Kokrškega odreda so začeli z urejanjem površin za pešce in kolesarje ter prvo fazo izvedbe fekalne in meteorne kanalizacije ter vodovoda. En vozni pas je tako v celoti zaprt, promet pa poteka v smeri vožnje proti mestu. Preusmeritev iz mesta poteka po Zoisovi ulici. Zapora bo trajala predvidoma do konca maja oziroma do takrat, ko bodo zaključili vsa na tem območju načrtovana dela, torej lahko tudi prej.

 | Avtor:

Na tem delu Kranja sicer dela potekajo že od februarja, saj gradijo kolesarsko povezavo Športni park Kranj–Avtobusna postaja Kranj. Z dopolnitvijo in dograditvijo manjkajoče kolesarske infrastrukture s pripadajočo opremo, infrastrukturo za pešce in komunalno infrastrukturo bodo občanke in občani tako na delu Ceste Staneta Žagarja pridobili varno kolesarsko povezavo med soseskami Primskovo, Vodovodni stolp, Center in glavno avtobusno postajo znotraj gosto naseljenega dela mesta. S tem jih bodo tudi poskušali spodbudili, da opravijo velik del vsakodnevnih kratkih poti s kolesom. Ob tem občina tudi menja kanalizacijo in vodovod na tem delu.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kohezijskega sklada. V operaciji, vredni približno 437.000 evrov, sofinancerska sredstva predvidoma znašajo dobrih 242.000 evrov, kranjska občina pa jih je prispevala 194.000 evrov. Vsa dela bodo predvidoma zaključena do sredine poletja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.