Gorenjska
2662 ogledov

Zapore zaradi Toura in asfaltiranja

Kolesariji, Kranj
1/4
A. S. O. Na nedeljsko rekreativno kolesarski dirko je prijavljenih več kot 1000 kolesarjev, od teh približno 150 iz tujine.
Zaradi dvodnevne kolesarske rekreativne prireditve L'Etape Slovenia by Tour de France bodo v soboto in nedeljo, 3. in 4. septembra, ceste v Kranju in okolici občasno popolnoma zaprte. Od sobote, 3. septembra, naprej pa bo kar 15 dni zaradi polaganja finega asfalta popolnoma zaprta regionalna cesta med Laborami in Jeprco.

V soboto se bo prireditev začela na Slovenskem trgu v Kranju ob 14. uri, ob 15. uri bo na sporedu otroško kolesarjenje L'Etape Slovenia za otroke od 2. do 12. leta in bo potekalo v 800-metrskem krogu, dolgem 800 metrov.
Ob 16. uri bo družinsko kolesarjenje in kolesarjenje vseh generacij L'Etape Slovenia po 12,5-kilometrski trasi na relaciji Kranj–Britof–Brdo–Kokrica–Rupa–Kranj.
V nedeljo pa bo ob 9. uri v Kranju prava dirka: več kot 1000 prijavljenih kolesarjev se bo podalo na traso, dolgo 70 oziroma 138 kilometrov, ki poteka skozi kraje kar enajstih občin: Kranj, Šenčur, Medvode, Vodice, Komenda, Kamnik, Cerklje na Gorenjskem, Preddvor, Radovljica, Naklo in Tržič. Še posebej pestro dogajanje bo, kot napovedujejo organizatorji, na dveh gorskih ciljih: na Šenturški gori in Jamniku.

zapora ceste, prireditev | Avtor:

Za varno in nemoteno izvedbo dirke bodo tako ceste, po katerih bo potekala prireditev, občasno kratkotrajno (30 do 60 minut) popolnoma zaprte. V soboto od 14. do 18. ure in v nedeljo od 8. do 18. ure.
Med zaporami bo promet sproščen za največ 15 minut. Skladno s časovnim potekom kolesarske dirke, po katerih poteka trasa, se bodo zapirale ceste in vmesni priključki. Vse ceste in priključki bodo za promet sproščeni takoj, ko bo zadnji kolesar prevozil konfliktno točko. Med kolonami kolesarjev bo promet v smeri dirke sproščen tudi v vmesnem času.

Dolgotrajna popolna zapora med Kranjem in Jeprco

Gorenjska gradbena družba bo od 3. do vključno 17. septembra asfaltirala odsek regionalne ceste Kranj(Labore)–Jeprca(Medvode), zato bo tam popolna zapora. Promet bo potekal po dveh obvozih: Kranj–Škofja Loka–Jeprca–Ljubljana in Kranj–avtocesta–Ljubljana. Kot "opcijsko" možnost pa navajajo tudi obvoz čez Mavčiče.

Obvoz, dolgotrajna zapora | Avtor:

S temi asfalterskimi deli se počasi zaključuje obnova oziroma rekonstrukcija 4,4-kilometrskega odseka, ki bi morala biti sicer končana januarja 2022. Z deli so pričeli pred skoraj natanko enim letom, septembra 2021, a so potem izvedli dodatna dela, spomladi so z monitoringom ugotovili, da cesto prečkajo dvoživke, zato je podjetje Inkaing v letošnjem avgustu zgradilo še 10 podhodov za dvoživke.

Asfaltiranje ceste na Osolnik

V občini Medvode pa so začeli z asfaltiranjem ceste na Osolniku: kot so navedli, bodo uredili približno 650-metrski makadamski odsek od vrha naselja proti dolini na cesti Sora –Osolnik–Hrastnica. Dela bodo zaključena predvidoma v oktobru. V času del bo vzpostavljena delna zapora ceste.

Osolnik, makadamska cesta | Avtor: fb Občina Medvode Cesta na Osolnik fb Občina Medvode

Zaradi del bo vse do 11. septembra delno zaprta tudi cesta Godešič–Reteče–Zgornja Senica: postavljena je delna zapora. Promet poteka izmenično enosmerno.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.