Gorenjska
4093 ogledov

Usodno prehitevala tovornjak

Nesreča med prehitevanjem PU Kranj
Danes malo pred sedmo uro zjutraj se je zgodila huda prometna nesreča na regionalni cesti Kranj-Medvode, v kateri je umrla voznica osebnega avtomobila. Cesta je bila zaprta kar devet ur. Policija zaradi razjasnitve išče voznika cisterne.

S Policijske uprave Kranj sporočajo, da je voznica osebnega avtomobila po prehitevanju tovornega vozila izgubila nadzor nad vozilom. Med drsenjem je vozilo silovito trčilo v drugo tovorno vozilo, ki je peljalo nasproti.

Nesreča se je zgodila med cestnim odcepom za Žabnico in Jeprco v naselju Podreča, navaja spletna stran Uprave RS za zaščito in reševanje. Zapisali so še, da je zaradi nesreče tovorno vozilo zapeljalo izven vozišča, osebno pa je ostalo na cesti in zagorelo. Osebno vozilo so pričele gasiti priče, dokončno pa so požar pogasili kranjski poklicni gasilci.

Policisti v povezavi z nesrečo iščejo voznika tovornega vozila-cisterne, ki se je med vožnjo z Jeprce proti Kranju umikal voznici, ko je ta nepravilno prehitevala. Prosijo, da se jim voznik javi na interventno številko 113.

Policija poziva in opozarja

Pozivamo k previdnosti in izogibanju tveganjem, ki vodijo v nesreče. Vozite s prilagojeno hitrostjo, na zadostni varnostni razdalji, izogibajte se prehitevanju, pazite na križiščih, bodite pripeti z varnostnim pasom, med vožnjo ne uporabljajte telefona in spoštujte prometna pravila. Pešci bodite vidni in previdni!

Črna statistika leta 2020

Lani je na gorenjskih cestah umrlo 11 udeležencev, leto prej  devet, so danes navedli še s PU Kranj in sporočili še natančno statistiko za leto 2020.

Lani so  gorenjski policisti prvo smrtno nesrečo obravnavali februarja. V Lipcah je voznik trčil v drugo vozilo. Povzročitelj je umrl, poškodovanih je bilo še šest ljudi. Februarja je na območju Gorenje vasi umrl voznik, ki je zapeljal s ceste. Umrl je v bolnišnici. Marca je na območju Brda pri Kranju umrl kolesar. Junija se je na Trebiji smrtno ponesrečil motorist, julija pa je po trčenju umrl voznik v Podbrezjah. Avgusta, septembra in oktobra sta vsak mesec umrla po dva udeleženca, skupno torej šest. Avgusta je v eni nesreči voznik trčil v železniški nadvoz v Vrbi, v drugi nesreči pa je v okolici Kranja voznik zapeljal s ceste in umrl. Septembra sta v eni nesreči v Selški dolini umrla motorist in potnica na motornem kolesu, oktobra pa voznica pri Spodnjem Brniku in še motorist v Lescah.

 

Komentarjev 1
  • Avatar Pamela_Luke
    Pamela_Luke 10:38 09.januar 2021.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 na uro od d0ma. zaslužim 25 tis0č dolarjev na mesec s spletnim del0m 3 ure dnevn0. prip0ročam, da poskusite. Za več podrobnosti .... ➤ ➤➤ ➤ LovesMeetx.Com