Gorenjska
1387 ogledov

Zaprta proga, potniški vlak trčil v delovni stroj

Slovenske železnice, vlaki, vlak Slovenske železnice Fotografija je simbolična.
Danes je okoli 8. ure prišlo do železniške nesreče blizu kraja Gobovce na območju občine Radovljica. Gre za območje na gorenjski železniški progi, kjer potekajo gradbena dela.

S Policijske uprave Kranj so zjutraj najprej sporočili, da policisti obravnavajo trčenje potniškega vlaka v delovni stroj za delo na tračnicah in da po prvih podatkih ni nihče poškodovan. Železniška proga je zaprta.

Tea Šavor, pristojna za odnose z javnostmi na Slovenskih železnicah, je za Žurnal24 pojasnila, da "je vlak med železniškima postajama Kranj – Podnart naletel na delovni stroj. Poškodovanih v nesreči ni, za 31 potnikov je organiziran nadomestni avtobusni prevoz".

Gre za potniški vlak z oznako MV 314, ki je odpeljal ob 7.25 iz Ljubljane in bi moral pripeljati malo čez 9. uro v Beljak v Avstrijo. 

Dobre štiri ure po nesreči je predstavnik za stike z javnostmi s PU Kranj mag. Bojan Kos sporočil, da so kriminalisti opravili ogled kraja trčenja med potniškim vlakom in delovnim strojem na območju Radovljice. Ta delovni stroj je bil na progi."Gre za stroj, prilagojen za delo na železniških tirih, na tem delu pa potekajo gradbena dela. Nesreča se je zgodila  v času, ko je potekal železniški promet in ni bilo zapore. Po trenutnih podatkih ni nihče poškodovan," je navedel.

Mag. Bojan Kos je potrdil, da so bili na vlaku potniki in da je tako na vlaku kot na delovnem stroju in tudi železniški infrastrukturi nastala škoda. Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil.

 

Komentarjev 1
  • Brian_Pittman 11:34 14.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦