Gorenjska
5584 ogledov

Zapustila nas je nekdanja kranjska podžupanja

Nada Mihajlović Arhiv Mestne občine Kranj
V 76. letu je umrla Nada Mihajlović, nekdanja podžupanja Mestne občine Kranj v letih od 2010 do 2014.

Nada Mihajlović je bila rojena v znani kranjski športni družini Prezelj. Svojo mladost je poleg šolanja preživljala skupaj s tremi brati na atletskem stadionu. Metala je disk. Na košarkarskem igrišču v Majdičevem logu in kasnejena novem igrišču na centralnem stadionu je igrala košarko za Košarkarski klub Triglav. Z njim je osvojila naslov slovenskih ligaških prvakinj in se na kvalifikacijah uvrstila v takratno prvo zvezno jugoslovansko ligo. Denarja za nastopanje v zvezni ligi ni bilo, zato je svojo športno pot nadaljevala v Akademskem športnem klubu Olimpija iz Ljubljane in z njim osvojila tretje mesto v takratni državni ligi. Igrala je za mladinsko in člansko reprezentanco Jugoslavije ter imela status vrhunske športnice.

Leta 1970 je končala študij na Višji upravni šoli in leta 1999 Fakulteto za javno upravo v Ljubljani ter si pridobila izobrazbo dipl. upravni organizator. Leta 2000 je na IEDC Poslovna šola Bled opravila specializacijo v študijskem modulu menedžmenta v zdravstvu. Prvo zaposlitev, od leta 1971, je imela na Davčni upravi na Občini Kranj. Leta 1973 se je zaposlila v Iskri Elektromehaniki, v računovodsko-finančno-planskem sektorju Skupnih služb. Po delitvi podjetja na tri programske sisteme je nadaljevala z delom v Iskri Telematiki kot vodja oddelka v finančni službi. Sodelovala je tudi pri projektu razvoja telekomunikacijskega omrežja na Kosovu in ob krizi sredi osemdesetih let v ekipi iz finančnega sektorja, ki je skupaj z upravo pripravljala sanacijske ukrepe.

Od leta 1987 in vse do upokojitve 2007 je bila zaposlena kot pomočnica direktorja v Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo v Kranju. Sodelovala je pri nastajanju projekta »BIRPIS« (bolnišnično informacijski sistem), pri projektu uvajanja zdravstvene izkaznice ZZZS in plačevanja zdravstvenih storitev po sistemu primerljivih primerov. Sodelovala je tudi v ekipi, ki je usposobila Center za bolezni dojk s pomočjo sredstev društva Sila iz Ljubljane in kranjskega Lions kluba.

Leta 1986 je bila izvoljena za predsednico Zbora združenega dela v občini Kranj. Leta 2006 je bila na listi Socialnih demokratov izvoljena v Svet Mestne občine Kranj. Predsedovala je Odboru za družbene dejavnosti in Komisiji za vrednotenje športnih programov. V županskem mandatu 2010 – 2014 je bila nepoklicna podžupanja za področje družbenih dejavnosti, tehničnih zadev in kabinet župana.

Žara pokojnice bo v sredo, 15. februarja 2023, od 10. ure naprej na mestnem pokopališču Kranj. Pogreb bo ob 13. uri. Vpis v žalno knjigo bo v torek, 14. februarja 2023, ter v sredo, 15. februarja 2023, v Komunikacijskem središču Mestne občine Kranj ter na dan seje Mestnega sveta MO Kranj, v sredo, 15. marca 2023, v Galeriji MO Kranj v času uradnih ur MO Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.