Gorenjska
849 ogledov

Zaradi nesreč zastoji na gorenjki

Gorenjska avtocesta, nesreča, zastoj PU Kranj Zastoj na gorenjski avtocesti.
V manj kot pol ure sta se danes zgodaj popoldne na gorenjski avtocesti zgodili dve prometni nesreči. V obeh skupaj so bili štirje poškodovani ljudje. Promet je bil močno oviran, malo pred 16. uro je gorenjska avtocesta spet odprta.

V prvi nesreči, zgodila se je nekaj minut po 12. uri blizu Šenčurja, smer Jesenice, sta bili udeleženi dve vozili, zaradi česar je promet potekal le po prehitevalnem pasu. Voznik kombija je trčil v tovorno vozilo pred seboj. Povzročitelj se je lažje poškodoval.

Ob 12.30 je sledila druga nesreča na istem odseku Kranj vzhod - zahod, prav tako smer Jesenice. Šlo je za nalet treh vozil. S Policijske uprave so sporočili, da okoliščine kažejo, da je povzročitelj vozil z neprilagojeno hitrostjo, s tem pa povzročil trčenje z dvema avtomobiloma pred seboj. Dva udeleženca v tej drugi nesreči sta se lažje poškodovala, ena udeleženka pa huje, vendar ni v smrtni nevarnosti.

Zaradi nesreč so policisti preusmerili promet z avtoceste na vzporedne ceste.

Okoli 13.30 pa so začeli prazniti avtocesto za vozila, ki so ostala ujeta v zastoju med Kranj vzhodom in prometno nesrečo na avtocesti. S Policijske uprave Kranj so pozvali k varni in odgovorni udeležbi v prometu in opozorili, da morajo udeleženci ob nesreči in zastoju brez izjem ustvariti reševalni pas in pustiti sredinski del prost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.