Gorenjska
923 ogledov

Zaradi nesreče zaprta cesta Jesenice–Hrušica

Prometni znak in trak ob nesreči Mojca Marot
Danes, še pred 7. uro zjutraj, se je na regionalni cesti Jesenice (bolnišnica)–Hrušica zgodila prometna nesreča, zaradi katere je cesta zaprta. Tudi danes so pred predorom Karavanke večkilometrski zastoj. Zaradi varnosti občasno zapirajo predor proti Avstriji.

Vzpostavili so obvoz preko Hrušice v eno smer in Spodnjega Plavža v drugo smer. Po prvih podatkih policije sta udeleženi dve vozili.
Več informacij sledi.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji nastajajo zastoji, ob 11. uri je bila kolona dolga dva kilometra, ob 14. uri pa kar osem kilometrov. Zaradi varnosti občasno zapirajo predor proti Avstriji.

Zaprta sta uvoz Jesenice zahod proti Avstriji (dovoljeno je samo za vozila nad 7,5 tone) in izvoz Jesenice vzhod iz smeri Ljubljane (dovoljeno samo za lokalni promet). Proti Kranjski Gori je možen izvoz Lesce, proti Avstriji pa prelaz Ljubelj, navaja Promet info.

Včeraj 12 prometnih nesreč na Gorenjskem

Včeraj, 17. avgusta, so gorenjski policisti obravnavali 12 prometnih nesreč, od teh eno s telesnimi poškodbami. Na območju Radovljice sta trčila dva udeleženca z vozili. Voznica povzročiteljica je bila pod vplivom alkohola. Proti njej poteka postopek.

Kar na glavni cesti Tržič–Podtabor je včeraj vozil kolesar. Policisti so ga napotili na vzporedno cesto, ker je vožnja s kolesom po hitri cesti prepovedana.

Po informaciji DARS-a na Jesenicah so policisti včeraj pomagali vozniku, ki mu je bilo slabo. Prevzeli so ga reševalci.

Policisti pa so se odzvali tudi na prijavo voznice o nedostojnem vedenju drugega voznika pri srečanju na ozkem delu ceste. Kot so navedli v današnjem pregledu dogodkov, že vodijo prekrškovni postopek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.