Gorenjska
383 ogledov

Zaščita pred soncem je pomembna, naj bo enako pomembna tudi varnost med dopustom

Andrej Leban Fotografija je simbolična
Začele so se poletne počitnice, z njimi pa se bodo številni podali na dopust. Na kranjski Policijski upravi (PU) ob tem predvsem opozarjajo na osebno varnost in varnost premoženja.

Tatovi ne poznajo dopusta in v poletnem obdobju za izvrševanje kaznivih dejanj izkoriščajo tako odhode lastnikov z doma, kot tudi puščanje vrednih stvari na javnih krajih brez nadzora. »Dom bo najbolj zaščiten s kombinacijo samozaščitnih ukrepov ter uporabo mehanskih in tehničnih varoval, stvari na javnih krajih pa z nadzorom nad svojo lastnino,« je med drugim zapisal Bojan Kos s PU Kranj.

Ob  tem opozarja, da se ne smemo preveč hvaliti s fotografijami z dopustov ali celo puščati obvestila o odsotnosti. V vozilih ne smemo puščati vrednih stvari. Z nekom, ki mu zaupamo, se je dobro dogovoriti, da bo preverjal našo hišo ali stanovanje, ko ne bomo doma. Boditi moramo tudi previdni pri udeležbi v prometu in pri rekreacijskih dejavnostih.

 

Gore so še vedno nevarne

Na Košutici se je včeraj dopoldan poškodovala planinka. Posredovali so tržiški gorski reševalci in vojaški helikopter. Ob tem na policiji Opozarjajo na veliko previdnost v gorah. Trenutno največjo nevarnost predstavljata vročina in zato hitrejša utrujenost, predvsem v kombinaciji z dehidracijo in morebitno slabšo psihofizično pripravljenostjo pohodnikov. »V gore hodite dovolj zgodaj, vsaj v dvoje in se izogibajte nevarnim situacijam. Turo prilagodite razmeram in realnim sposobnostim,« svetujejo na kranjski PU.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.