Gorenjska
178 ogledov

Zasijala bo v Sončnem kolesu

Škofja Loka rokodelski in umetnostni izdelki
1/2
Tone Štamcar Izložbe domišljije bodo tudi letos
V Škofji Loki se bodo zaradi epidemioloških razmer odpovedali Loki v snegu, festivalskim dogodkom, ki so jih tradicionalno pripravljali v decembru. Prav tako ne bo niti drsališča na prostem. Kljub vsemu pa bodo mesto, ki slovi po tem, da ima najbolje ohranjeno staro mestno jedro v Sloveniji, praznično okrasili.

"Božično-novoletni čas prinaša novo upanje, je čas dobrih želja, zato bomo naše mesto zelo lepo praznično okrasili. Pripravljamo nekaj novosti pri sami okrasitvi, saj bomo okrasili nove ambiente, pripravljamo tudi nekaj novih elementov. Novost bo tudi povezava iz starega v novo: praznična okrasitev se bo nizala iz Mestnega trga na Cankarjev trg, čez brv na avtobusno postajo in naprej na Šolsko ulico. Praznična okrasitev sledi konceptu Sončnega kolesa, ki je gibalo napredka in svetlobe. Prinaša novo življenje, veselje, radost in toplino v naša srca. Ker letos prižiga lučk ne bomo mogli izvesti v živo, bomo prižig prazničnih luči pripravili na posebnem virtualnem dogodku, na Miklavžev večer, v soboto, 5. decembra, ob 17.uri, " je razkril Jernej Tavčar, na Občini Škofja Loka pristojen za stike z javnostjo.
Kot je pojasnil, bo celotna vrednost namestitve praznične okrasitve in osvetlitve za celotno občino znašala okrog 30.000 evrov.

Izložbe domišljije bodo

Zagotovo pa bodo v Škofji Loki med 27. novembrom in 31. decembrom v starem mestnem jedru Škofje Loke odprli praznične trgovine oziroma Izložbe domišljije. To so prodajne razstave umetnikov in rokodelcev, na katerih se že šesto leto zapored povezuje (lokalna) ustvarjalno–kulturniška scena. V letošnji skupni akciji sodeluje kar 15 organizacij: Rokodelski center DUO Škofja Loka (Razvojna agencija Sora), Galerija Ivana Groharja (Loški muzej Škofja Loka), Sokolski dom Škofja Loka (Zavod 973), Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, Rozamunda, Atelje AMUSE, Sodobni tekstilni center Kreativnice, Trgovina Paleta, Trgovina in galerija Čipke Mojca, cvetličarna Sanjski šopek, Galerija in kavarna Pr' Pepet, restavracija Jesharna, Kavarna in slaščičarna Homan, Bar Pilarna in kavarna Vahtnca.

Če pa bi zaradi višje sile morali prostore v mestnem jedru za nekaj časa zapreti, se bodo Izložbe domišljije selile na splet: omogočena bodo spletna naročila in nakupi, »take away« ponudba in individualni prevzemi. O vsem bodo, kot obljubljajo iz Rokodelskega centra DUO Škofja Loka, sproti obveščali na fb Izložbe domišljije in instagramu @izlozbedomisljije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.