Gorenjska
953 ogledov

Zaspal za volanom in zapeljal v koruzo

Zaspanost Profimedias
Gorenjski prometni policisti so v noči na 10. avgust med Naklim in Kranjem obravnavali nesrečo voznika, ki je zaspal za volanom in zapeljal v polje koruze. Poškodovan ni bil na srečo nihče.

"Zaspanost za volanom je nevarnost, ki se je premalo zavedamo in jo preveč podcenjujemo. Ko se pri vozniku pojavi zehanje, nezanesljiva vožnja, pekoča bolečina v očeh, težave s koncentracijo ali celo izleti na bankino, je to še zadnji alarm, da se tak voznik na varnem mestu ustavi in spočije," opozarjajo policisti.

Gorenjski policisti so sicer včeraj, 9. avgusta, obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami.

V okolici Kranja, na cesti med Mlako in Bobovkom, se je okoli 10. ure prevrnil traktorist. Zapeljal je preveč na rob vozišča. Poškodovanega so oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči (NMP) Kranj, prevrnjeni traktor pa so na kolesa spet postavili poklicni gasilci GARS Kranj.

Na Bledu sta s krmili koles trčili dve kolesarki in padli po vozišču.

V Kokri v občini Preddvor pa je voznik ob 19.30 zaradi neprilagojene hitrosti močno trčil v brežino in se prevrnil nazaj na vozišče. Poškodovanemu so pomagali reševalci NMP Kranj in ga prepeljali v UKC Ljubljana. Kranjski poklicni gasilci pa so zavarovali in osvetljevali kraj nesreče ter odklopili akumulator na vozilu, so navedli na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

"Pozivamo k varni udeležbi v prometu in upoštevanju prometih pravil!" so v današnjem pregledu dogodkov zapisali s Policijske uprave Kranj.

Prekrškovni postopek zaradi ugriza

Včerajšnji ponedeljek je bil tudi živalsko obarvan. V Tržiču je pes ugriznil drugega psa, zaradi česar so policisti uvedli prekškovni postopek. V Cerkljah na Gorenjskem je voznica trčila v psa: poškodovano žival so lastniki zato odpeljali k veterinarju. Na Belci ter med Bukovico in Dolenjo vasjo pa je bila povožena divjad.
 

Ukradla za več sto evrov parfumov

Na Gorenjskem je v zadnjem obdobju vedno več tatvin: policisti obravnavajo tako predvsem vlome v vozila in priložnostne vlome na avtocestnih počivališčih, v kampih, na parkiriščih za avtodome in izhodiščih za gore, dvoriščih stanovanjskih objektov, obalah jezer, ...  Na Bledu so včeraj neznanci ukradli kolo, ki je bilo zaklenjeno na dvorišču. V Kranju sta dva storilca v prodajalni odtujila za nekaj sto evrov parfumov. V Radovljici pa je bila v športnem objektu odtujena denarnica.

Policija zato svetuje, da v vozilih ne puščamo nobenih vrednih stvari, torbic, denarnic, nahrbtnikov, na javnih krajih pa ničesar, kar bi bilo lahko zanimivo za tatove.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.