Gorenjska
1302 ogledov

Zastoj na Karavankah, predor občasno zapirajo

Karavanke zastoj Kamera DARS Zastoj na gorenjski avtocesti, priključek Hrušica, 10. aprila 2023 ob 17.34
Uresničile so se napovedi o povečanem prometu in občasnih zastojih na gorenjski avtocesti zaradi zaključka velikonočnih praznikov. Na promet info so ob 17. uri poročali, da zaradi gostote prometa zapiranjo karavanški predor, uro prej je bil predor celo popolnoma zaprt v obe smeri zaradi prometne nesreče, v kateri je nastala materialna škoda. Na Karavankah je proti Avstriji nastal 4,5-kilometrski zastoj

Daljši zastoji so tudi na avstrijski strani predora Karavanke. S Promet info voznike v zastoju pozivajo, "naj ne zapuščajo vozil in ne hodijo po avtocesti".

Danes sicer velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, med 8. in 22. uro.

Gnečo je mogoče pričakovati tudi jutri, v torek, 11. aprila, proti Jesenicam zaradi preplastitve odseka gorenjske avtocete med Podtaborom in Lescami (galerija Moste). Dela bodo predvidoma potekala vse do 30. junija. Promet bo potekal po dveh zoženih pasovih.

Urnik del

Od 11. aprila (predvidoma po 8. uri) in vse do 4. maja bosta zaprta priključka Radovljica (izvoz in uvoz) proti Karavankam in Brezje (izvoz in uvoz) proti Ljubljani.
Od 20. aprila do 30. aprila bo zaprto počivališče in bencinski servis ter cesta mimo počivališča Radovljica vzhod (proti Avstriji). Obvoz za vsa vozila bo preko priključkov Brezje in Radovljica.

V času del, predvidoma od 17. aprila do 30. junija, bo promet med priključkoma Podtabor in Jesenice vzhod urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje po sistemu 2+1+1.
Na smernem vozišču proti Ljubljani bosta dva pasova, razen med galerijo Moste in priključkom Lesce, kjer bo promet potekal samo po enem voznem pasu.
Levi pas bo urejen po smernem vozišču proti Ljubljani in bo od drugih dveh (v smeri Ljubljane) zaradi dvosmernega prometa ločen z nizko betonsko varnostno ograjo. Desni pas bo urejen ob gradbišču, torej po smernem vozišču proti Karavankam.

V sklopu del bodo zaporedno zapirali tudi posamezne priključke, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.