Gorenjska
943 ogledov

Zavijale so sirene

Gasilska vaja na Planini Kranj fb Mestna občina Kranj
Danes dopoldne je v Kranju potekala obsežnejša gasilska vaja, v kateri so poleg Gasilsko reševalne službe Kranj sodelovala prostovoljna gasilska društva, Domplan, civilna zaščita in krajevni skupnosti Bratov Smuk in Center.

Malo pred 11. uro so najprej iz stanovanjskega bloka na Planini, v katerem je "zagorelo v enem od stanovanj zaradi pozabljene hrane na štedilniku", reševali in rešili dva človeka, iskali pa so tudi še enega pogrešanega. Potekala pa je tudi evakuacija več kot 100 stanovalcev. S scenarijem parkiranega vozila na intervencijski poti pa so gasilci danes Kranjčane tudi ozaveščali, kako to podaljša čas prihoda intervencijskih enot in onemogoča reševanje.

Okoli 12. ure so iz "plamenov" reševali tudi Prešernovo gledališče v središču Kranja in nekaj ujetih na zvoniku župnijske cerkve sv. Kancijana in tovarišev. V središču mesta so nato še predstavili avtolestev, ki so jo poklicni gasilci dobili oktobra lani.

Pri gasilski vaji se urijo gasilci, občani pa se podučijo, kako ravnati, če pride do požara v večstanovanjskih stavbah. To lahko reši življenje, poudarjajo na GARS Kranj.  

 

Komentarjev 1
  • Brenda_Elkins 11:16 20.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦