Gorenjska
403 ogledov

»Zaživi svojo poslovno idejo«

Udeleženci 3. skupine PONI Gorenjska BSC Kranj Udeleženci 3. skupine PONI Gorenjska
Na spletnih straneh BSC Kranj in kranjske Kovačnice je objavljen 4. javni razpis za 4. skupino udeležencev projekta PONI.

»S projektom PONI v 4 mesecih od ideje do lastnega podjetja. Vključi se in zaživi svojo poslovno idejo ter se pridruži uspešnim podjetnikom!« Tako BSC Kranj vabi k vključitvi v projekt Podjetno nad izzive (PONI). Namen projekta, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija, je podjetniško usposabljanje oseb, ki želijo realizirati podjetniško idejo. Program je vsebinsko sestavljen tako, da v 4 mesecih vključitve udeleženci s strokovno pomočjo mentorjev in dodatnim usposabljanjem s strani zunanjih izvajalcev, prejmejo ključna znanja s področja podjetništva, ki jih ob vstopu na samostojno podjetniško pot potrebujejo. Hkrati razvijejo svojo poslovno idejo, izdelajo poslovni model in poslovni načrt ter pripravijo vse potrebno za realizacijo ideje na trgu.

»Ciljna skupina so potencialni podjetniki , ne glede na spol, starost in izobrazbo, s stalnim ali začasnim bivališčem v regiji. Pogoj je, da imajo ob prijavi vsaj okvirno pripravljeno svojo podjetniško idejo, ki jo bodo lahko sami in s pomočjo mentorjev ter usposabljanj  razvili v uspešna podjetja s tržno zanimivimi proizvodi ali storitvami,« pojasnjuje Taja Nograšek. Osebe, ki se vključijo v projekt, na dan pričetka podpišejo pogodbo o zaposlitvi za določen čas. Za čas usposabljanja bodo prejemali plačo v višini minimalne plače in vsa nadomestila.

V 4. skupini je prostora za 12 udeležencev. Zainteresirani morajo prijavni obrazec s priloženim življenjepisom, fotokopijo dokazila o izobrazbi in izpis glede prejšnjih delodajalcev priporočeno poslati na BSC Kranj najkasneje do 26. avgusta. O ustreznosti prijaviteljev bo odločala strokovna komisija na osnovi izpolnjenih pogojev za vključitev, izpolnjenega vprašalnika ter opravljenih razgovorov s potencialnimi prijavitelji. Na njih bodo ocenili njihove podjetniške ideje, potenciale, znanja, motiviranost in interese. Izbrani udeleženci bodo nato z delom začeli predvidoma 1.oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.