Gorenjska
1018 ogledov

Tudi družinski zdravniki pod hudim pritiskom

Zdravstveni dom Kranj
Na obremenjenost v zadnjih dneh opozarjajo tudi na primarni zdravstveni oskrbi. Na zahtevno delo v teh razmerah so danes opozorili tudi v kranjskem Zdravstvenem domu. Zaposleni zato vse pozivajo k upoštevanju nekaterih osnovnih predpisov.

V času epidemije so močno obremenjeni tudi v primarnem zdravstvu. Tako so na težavno delo danes opozorili v Zdravstvenem domu Kranj, vodstvo Osnovnega zdravstva Gorenjske pa ob tem vse uporabnike Zdravstvenega doma in Zobne poliklinike obvešča, da se zdravstveni delavci tudi v tem težkem obdobju trudijo kar najbolje opravljati svoje delo. Kot je zapisalo vodstvo kranjskega Zdravstvenega doma, se zaradi epidemije novega koronavirusa soočajo s povečanim obsegom dela, dodatni varnostni ukrepi pa še otežujejo delo in podaljšajo obravnavo vsakega  pacienta. Zato zdravstveni delavci delujejo na meji zmogljivosti.

Posamezniki lahko pomagajo z upoštevanjem ukrepov

Da bo delo zdravstvenih delavcev potekalo nemoteno, vse pozivajo, da jim pri tem pomagajo z nekaterimi osnovnimi ukrepi. Kot so zapisali, naj najprej pretehtajo in dobro premislijo , ali res nujno potrebujetjo zdravstveno storitev. Na ambulanto svojega družinskega zdravnika naj se namesto po telefonu raje obrnejo po elektronski pošti. Če tega ne morejo, pa naj pokličejo po telefonu, a le enkrat, saj jih bodo v primeru neodgovorjenega klica poklicali nazaj takoj, ko bo mogoče. V primeru zdravnikove ocene, da je obisk potreben, bo določil termin za obisk v ambulanti. V slednjo lahko namreč pridejo samo naročeni pacienti, saj s tem zmanjšajo možnost stikov med pacienti in možnost okužbe. Če je mogoče, naj že doma izpolnijo tudi obrazec, ki je dostopen na spletni strani, in ga prinesejo s seboj. Prosijo, da pridejo sami, ne več kot 5 minut pred naročeno uro, s čisto masko in si na vhodu razkužijo roke.

"V primeru, da ste okuženi, nikakor ne hodite v Zdravstveni dom. Ostanite doma vsaj 10 dni, obvestite svoje rizične kontakte, slednji pa naj se raje zadržujejo doma. Ob prvih znakih okužbe naj se takoj izolirajo in pokličejo osebnega zdravnika. Ta bo presodil, ali je potrebno opraviti testiranje. Če pa pride pri bolniku do poslabšanja, je obvezno treba poklicati osebnega zdravnika ali dežurno službo," so še zapisali v Zdravstvenem domu Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.