Gorenjska
1685 ogledov

Zdrsnil pod cesto, reševalci mu niso mogli pomagati

Sveča EPA
V Stari Oselici, občina Gorenja vas - Poljane, so gorenjski prometni policisti včeraj, 4. aprila, obravnavali smrt starejšega voznika, ki je na makadamski cesti zapeljal izven vozišča. Obstal je okoli dva metra pod nivojem ceste.

Vozilo ni bilo poškodovano. Okoli 13. ure ga je našel drug voznik, ki se je peljal mimo. Gasilci PGD Škofja Loka in  PGD Trebija so zavarovali kraj dogodka, voznika so prenesli do ceste in predali reševalcem, vendar vozniku reševalci niso mogli več pomagati. Vozilo so gasilci dvignili in ga postavili nazaj na cesto.
Policisti niso našli  sledov, da bi bilo v dogodku  udeleženo še kakšno drugo vozilo. Postopek še poteka. Obstaja tudi možnost, da so bile razlog zdravstvene težave. Odrejena je bila obdukcija, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Pijan in prehiter

Zaradi hujšega prekrška pa kranjskogorski policisti v prekrškovnem postopku obravnavajo voznika, ki se je včeraj okoli 18. ure samopoškodoval na enem od krožišč v Kranjski Gori. Zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti in alkohola (1,24 mg/l) je v krožišču zapeljal kar naravnost in povzročil nesrečo.
Gasilci GARS Jesenice in PGD Kranjska Gora so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, izvlekli vozilo na parkirišče, nudili pomoč vlečni službi in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.