Gorenjska
1825 ogledov

Zdrsnil v grapi Peto žrelo

GRS GRS Fotografija je simbolična.
Reševalci tudi včeraj, 18. aprila, na praznik, niso imeli mirnega dne. Okoli poldneva so dobili obvestilo, da se je na območju Storžiča ponesrečil planinec.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, je slovenski gornik zdrsnil in padel pri sestopu po Petem žrelu.

Oskrbeli so ga gorski reševalci GRS Tržič in posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo helikopterske nujene medicinske pomoči. Prepeljali so ga v Splošno bolnišnico Jesenice.

Peto žrelo je grapa v severni steni Storžiča, njen naklon je 40 do 50 stopinj, med alpinisti je najbolj popularna pri sestopu s Storžiča (2132 metrov).

V Podblici se je pregrelo na transformatorju

Malo po 12. uri pa je v vasi Podblica, Mestna občina Kranj, zagorel transformator. Ob izključitvi napetosti iz omrežja je ogenj na njem ugasnil. Gasilci GARS Kranj in PGD Podblica so zavarovali kraj dogodka in počakali do prihoda dežurnega električarja Elektro Gorenjska. Kranjski  policisti pa so ugotovili, da je bil vzrok za požar pregrevanje zaščite električnega voda. Tuja krivda je izključena. Nastala je manjša materialna škoda.
Malo po 13. uri je zagorela manjša površina travnika blizu železniške proge v Kranju. Tudi tu so posredovali gasilci GARS.
Okoli 18.30 je začela goreti še podrast na površini 1600 kvadratnih metrih v gozdu nad vasjo Kovor v občini Tržič. Škoda ni nastala, so danes sporočili policisti, požar pa so pogasili gasilci PGD Bistrica pri Tržiču, Kovor in Križe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.