Gorenjska
317 ogledov

Zelena ideja lahko zmaga

Iskraemeco arhiv Iskraemeco Kranj Podjetje Iskraemeco v Kranju ima 850 zaposlenih.
Kranjsko podjetje Iskraemeco je konec lanskega leta združilo moči z islandskim podjetjem Klappir in zmagalo na Climathonu v Ljubljani. Zdaj tekmujejo na svetovnem Climathonu z idejo »Green Penguin / Zeleni Pingvin«.

Nagrade Climathon so vsakoletno praznovanje občanov, mest in organizatorjev, ki so se pridružili celoletnemu programu ozaveščanja, sodelovanja in premisleka o prihodnosti naših mest. Med 107 idejami je žirija med 5 najbolj transformativnih idej leta 2020 uvrstila tudi idejo »Green Penguin / Zeleni Pingvin«, pri kateri sodeluje tudi kranjsko podjetje Iskraemeco. Samo idejo so razvijali v Ljubljani. Najboljši trije projekti po glasovanju občinstva se bodo nato uvrstili v finale, njihovi konkurenti pa so mesta Stuttgart, London, Zurich in Pasig.

 

Ideja Zeleni Pingvin vse prebivalce aktivno vključuje v soustvarjanje ogljično nevtralnega mesta. Rešitev temelji na uporabi pametnih digitalnih tehnologij, ki skozi igro otroke učijo okoljske in digitalne pismenosti ter pripomorejo k občutnem zmanjšanju mestnega CO2 odtisa. »Igranje, tekmovanje in učenje otrok bo pomagalo zmanjšati porabo virov in spremeniti njihov odnos do narave. Najboljše pri tem pa je, da je ideja Green Penquin uporabna tudi za druge javne ustanove in podobno mestno infrastrukturo: od šol do univerz, bolnišnic, trgovin, hotelov, logističnih centrov,« so ob tem sporočili iz podjetja Iskraemeco.

 

Njihov cilj je biti najboljši, za uvrstitev v finale pa bo zadostovalo, da njihova ideja prejme dovolj glasov, da se uvrsti med top 3 ideje. »Tukaj računamo tudi na pomoč prebivalcev Slovenije, da glasujejo za  idejo »Green Penquin« in tako pomagajo Sloveniji, občini Ljubljana in podjetju Iskraemeco zmagati na svetovnem Climathonu,« pozivajo v Iskraemecu. Glasovanje poteka še do 15. januarja na tej povezavi. Izbor zmagovalne ideje bo nato v rokah strokovne žirije.

Komentarjev 1
  • rierieneed 05:03 13.januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - oddličen projekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks